Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

eSports | Elektronisen urheilun linja

Kauhajoen opisto
Yhteenveto
1 vuosi
9.8.2021
   
Lähiopetus
Kauhajoki
Kansanopistot
Pelaajat keskittyneinä tietokonepeliin kuulokkeet päässä

eSports | Elektronisen urheilun linja

Elektroniseen urheiluun tähtäävä linja antaa pohjan yksilö- sekä joukkuepelaamisen perustaitoihin kilpailullisesti tietokoneella. Opiskelija voi muodostaa itselleen polun harrastepelaajasta ammattilaiseksi tai tulla hiomaan jo olemassa olevia taitojaan paremmiksi. Opiskelussa keskitytään ammattipelaamisen lisäksi pelisuoritusten analysointiin,sekä perinteisen urheilijan tavoin harjoitteisiin omien elintapojen ja stressinhallinnan edistämiseen.

Perinteisen urheilun tapaan omien taitojen suunnitelmallinen kehittäminen on avainasemassa. Opiskelija opastetaan kehittävän itsearvioinnin luomiseen; mitä omista pelisuorituksista voi oppia, mitä hyvää omassa suorituksessa oli, tai miten sitä tulisi kriittisesti tarkastella. Opiskelija oppii asettamaan itselleen välitavoitteita, joiden saavuttamista seurataan vuoden aikana. 

Koulutuksen sisältö

Opintolinjan keskeisiä opintoaineita ovat mm.

  • Pelistriimaus
  • Kuvaus ja editointi
  • Yksilöpelaaminen
  • eSports tuomarointi
  • 3D -mallinuksen perusteet
  • Käsikirjoittaminen
  • Koodaus
  • Podcast
  • Lyhytfilmiproduktio
  • sekä valinnaisia aineita, mm. Liikunta. 

Vuoden aikana käydään läpi peliturnausten tuomarointia sekä osallistutaan erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Vuoden aikana osallistutaan myös muiden linjojen kanssa yhteisille kursseille. Tavoitteena on, että lukuvuoden päätteeksi opiskelijalla olisi hyvä käsitys myös pelien taustalla toimivista mekanismeista sekä perusosaaminen video- ja valokuvien editointiin.

Opintojen päätteeksi opiskelijalla pitäisi olla oma selkeä suunnitelma omasta urapolusta. Hän osaa käytössä olevat termit sekä niiden merkitykset. Opiskelijan hallitsee myös ohjelmistojen ja laitteistojen vuorovaikutteisuuden periaatteet ja hän on perehtynyt opiskelussaan erilaisten laite- ja ohjelmakokonaisuuksien käyttöön ja soveltamiseen. Yhtenä opintojen tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa myös oma viihteellinen pelitapahtuma.

Opisto on eri oppilaitosverkostojen jäsen ja niinpä opiskelijalla on mahdollisuus ottaa lisäopintoja myös Opinlakeus-oppilaitoksista, Kauhajoen lukiosta ja aikuislukiosta.

Valinnaisiksi oppiaineiksi voit valita myös erilaisia lyhytkursseja tai vaikkapa approbatur-arvosanan suorittamisen avoimessa yliopistossa Kauhajoella.

Toteutus

Miten e-urheilijaksi tullaan? Riittääkö pelkkä aktiivinen harrastaminen vai vaaditaanko pelaajalta muutakin? Elektroninen urheilu ei enää kohtaa ulkopuolista arvostelua ja ennakkoluuloja kuten ennen. Sen sijaan urheilijaksi aikovalla itsellään saattaa olla kysymysmerkkejä miten kehittyisi vakavasti otettavaksi pelaajaksi ja minne uraansa lopulta kehittäisi. Opinnoissa käydään läpi erilaisia urapolkuja sekä tutustutaan eri etenemismahdollisuuksiin. Opiskelijat harjoittelevat kilpailullista pelaamista myös  joukkueena. Reaaliaikainen valmentaminen ja erilaisten strategioiden hiominen tapahtuu aidoissa peliympäristöissä. Joukkuepelaamista harjoitellessa kiinnitetään huomiota erityisesti pelaajien väliseen vuorovaikutukseen sekä kommunikointiin. Opettaja seuraa harjoittelutilanteiden etenemistä ja antaa palautetta. 

Elektronisen urheilun kannalta olennaisia ovat erilaiset tapahtumat. Perinteisien urheilulajien rinnalle muodostunut eSports toi mukanaan myös murroksen yksittäisten kisatapahtumien eli ns. turnausten järjestämisessä. Kilpailullisia tapahtumia voidaan nykyisin järjestää verkkoturnauksina tai tapahtumapaikalla fyysisesti pelattavissa muodoissa.  Kilpailuja järjestävät erilaiset seurat, yhdistykset ja pelitalot. Kokoluokaltaan tapahtumat voivat olla muutamista henkilöistä suuriin maailmanlaajuisiin kisatapahtumiin. Paikanpäällä toteutettavat tapahtumat ovat oiva paikka tutustua alan huippuihin ja elektroniseen urheiluun. Opintojen ohella tutustutaan erilaisiin alan tapahtumiin sekä niiden järjestämiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta eSports | Elektronisen urheilun linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Linjalle haetaan opiskelemaan koulun kotisivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Linjan opintomaksu on 2376 €/vuosi.

Voit hakea opintoihisi opintoseteliä, jos sellainen myönnetään täysimääräisenä, jää opintojen hinnaksi pienimmillään n. 400 €. Opiskelijoilla on myös maksuton majoitus opistolla. Lisää tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta eSports | Elektronisen urheilun linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kauhajoen opisto

Monipuolinen koulutustarjonta, ilmainen asuntola-asuminen ja mahdollisuus lukuvuosistipendiin!

Kauhajoen opisto on jo yli 90 vuotta toiminut kansanopisto, joka tarjoaa monipuolista opetusta taiteissa, kasvatuksessa, hoitoalalla ja peruskouluopinnoissa. Kauhajoen opistossa on mahdollista suorittaa myös avoimen yliopiston perus- ja aineopintotasoisia kursseja  useissa aineissa. Tavoitteena on yleissivistyksen laajentaminen ja syventäminen tai valmentautuminen...


Lue lisää oppilaitoksesta Kauhajoen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kauhajoen opisto

Järvikyläntie 92
61850 Kauhajoki

 Näytä puhelinnumero
kauhajoenopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
eSports | Elektronisen urheilun linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele media- ja viestintäalaa

Opiskele radio- tai sometoimittajaksi tai syvenny graafiseen suunnitteluun Kauhajoen opistossa!

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta eSports | Elektronisen urheilun linja täytä seuraavat tiedot: