Ravintola-, catering- ja matkailualan osatutkinnot | kokki ja tarjoilija
Täydennä osaamistasi ravintola- ja cateringalan täsmäkoulutuksilla!
Meillä Mäntän seudun koulutuskeskuksessa on tarjolla useita erilaisia osatutkintovaihtoehtoja, joiden kesto vaihtelee 2–12 kuukauteen. Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti opiskeltavan alan työpaikalla (koulutus- tai oppisopimus) ja vuorovaikutteisina verkko-opintoina.
Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista.
Koulutuksen sisältö
Esimerkkejä osatutkintovaihtoehdoista:
- Lounasruokien valmistus 40 osp (5-6 kk)
- Annosruokien valmistus 25 osp (4 kk)
- Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp (3 kk)
- Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp (4 kk)
- Tilaus- ja juhlaruokien tarjoilu 25 osp (4 kk)
- Juomien myynti ja tarjoilu 25 osp (4 kk)
- Kahvilapalvelut 10 osp (2 kk)
- Hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut 30 osp (5 kk)
Esimerkkejä osatutkintojen yhdistämisestä:
Ruokaravintolan kokki (9-12 kk)
- lounasruokien valmistus 40 osp (osaamispistettä)
- annosruokien valmistus 25 osp
Suurkeittiön kokki (9-14 kk)
- lounasruokien valmistus 40 osp
- palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp
- suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
Ravintolatyöntekijä kahvila-lounasravintolassa (9-12 kk)
- kahvilapalvelut 10 osp
- katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
- lounasruokien valmistus 40 osp
Kahvilatyöntekijä (4-6 kk)
- ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
- kahvilapalvelut 10 osp
Baari-/kahvilatyöntekijä/tarjoilija (9-12 kk)
- annosruokien ja juomien tarjoilu 40 osp
- juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
Hotellin aamiais- ja kerrostyöntekijä (11 kk)
- ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp (3kk)
- hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut 20 osp (4 kk)
- matkailualan asiakaspalvelu, 30 osp (4 kk)
Kenelle
Opinnot soveltuvat nuorille, aikuisille, alan vaihtajille, työn ohessa opiskeleville, työttömille ja ammattitaitoa syventäville.
Opintojen suorittaminen vaatii opiskelijalta erityistä oma-aloitteellisuutta ja itseohjautumiskykyä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola-, catering- ja matkailualan osatutkinnot | kokki ja tarjoilija, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.
Tutkinto / todistus
Voit suorittaa yhden tai useamman tutkinnon osan tai koko perustutkinnon ja lisäksi valita tutkinnonosan esimerkiksi puhtaus- ja kiinteistöalan tai matkailualan perustutkinnosta.
Mäntän seudun koulutuskeskus Facebookissa
Ota yhteyttä

Ammatillinen koulutus on kannattava vaihtoehto
Mäntän seudun koulutuskeskuksessa voit opiskella tekniikan, liiketalouden ja palvelujen aloilla. Koulutus Mäntän seudun koulutuskeskuksessa on nykyaikaista ja monipuolista. Oppilaitos tarjoaa runsaasti verkko-opintoja, joiden kautta voit opiskella ajasta ja paikasta riippumatta. Verkko-opetukseen painottuva ammatillinen peruskoulutus on joustavaa ja sopii eri ikäiselle opiskelijalle....
Lue lisää oppilaitoksesta SASKY Mäntän seudun koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä