Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta, tee Uusi haku

Arabian kielen opiskelu

Arabia on yksi maailman puhutuimpia kieliä. Äidinkielenään arabiaa puhuu useita satoja miljoonia ihmisiä pääosin Pohjois-Afrikassa ja Länsi-Aasiassa. Maahanmuuton myötä siitä on tullut tärkeä kieli myös Euroopassa. Samalla arabia on islamin kieli, jota muslimit opiskelevat kaikkialla maailmassa.

Arabia on ikivanha kulttuurikieli, jonka kautta avautuu laaja kirjallisuus keskiajalta nykyhetkeen. Arabian kielen osaaminen on huomattava etu niille, jotka ovat kiinnostuneita esimerkiksi kansainvälisistä työtehtävistä, kääntämisestä tai työskentelystä maahanmuuttajien parissa.

Arabian kieltä voi opiskella Suomessa monilla paikkakunnilla useissa eri oppilaitoksissa kurssimuotoisesti ja myös yliopistossa tutkintokoulutuksena.

Arabian kielen opiskelu yliopistossa

HELSINGIN YLIOPISTO, Arabia

Helsingin yliopiston kielten kandiohjelmassa on mahdollisuus opiskella arabian kieltä. Arabian opintosuunnassa ei vaadita aikaisempaa kielitaitoa, sillä opetus alkaa alkeista. Uusia opiskelijoita otetaan arabian kielen opintosuuntaan vain joka toinen vuosi (parittomina vuosina).

Arabian opintosuunnassa opiskelija perehtyy sekä arabian kirjakieleen että kielen puhuttuihin muotoihin. Opinnoissa tutustutaan myös islamiin ja arabialaiseen kulttuuriin. Opintosuunta toimii läheisessä yhteistyössä Lähi-idän ja islamin tutkimuksen opintosuuntien kanssa kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmassa. 

HELSINGIN YLIOPISTO, KULTTUURIEN TUTKIMUS

Helsingin yliopistossa on tarjolla myös kulttuurien tutkimuksen kandiohjelma. Perusopinnot ovat jokaiselle kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman opiskelijalle samat. Yhteisten opintojen suorittamisen jälkeen opiskelija voi valita opintosuunnakseen Afrikan ja Lähi-Idän tutkimuksen.

Afrikan ja Lähi-idän tutkimuksen opiskelija syventyy monipuolisesti Afrikkaan, Lähi-itään ja/tai islamiin. Opiskelija voi erikoistua yhteen alueeseen tai yhdistellä niitä. Afrikan ja Lähi-idän tutkimus on monitieteistä alue- ja kulttuurintutkimusta, jossa kohteena ovat alueen yhteiskunnat, kulttuurit, politiikka, historia ja uskonnot. Islamin osalta voi valita myös uskonnonopettajan linjan.

Pääsääntöisesti opiskelijat liittävät opintoihinsa myös jonkin alueen keskeisen kielen, kuten arabian, heprean, turkin, swahilin tai somalian, opintoja. 

Arabian kielen opiskelu yksittäisinä kursseina

Arabian kieltä voi opiskella yksitäisinä kursseina esimerkiksi avoimessa yliopistossa tai yliopistojen kielikeskuksissa. Myös työväenopistoissa, kansalaisopistoissa ja aikuisopistoissa on tarjolla yksittäisiä arabian kielen kursseja. 

Palaa sivun alkuun


Lähteet: 
Helsingin yliopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!