Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kiinan kielen opiskelu

Kiinan kieli on maailman puhutuin kieli, äidinkielenään sitä puhuu lähes miljardi ihmistä. Kiinan kieltä puhutaan on pääasiassa Kiinassa, Taiwanissa sekä useissa muissa Kaukoidän ja Tyynen valtameren rantavaltioissa sekä Yhdysvalloissa.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä kiinan kielen koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-1 yhteensä 1 tulosta
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Kieli- ja kulttuurilinja
Työväen Akatemia
         
(1)
Kansanopistot
Kauniainen
Kieli- ja kulttuuriopinnoissa keskityt täysipainoisesti kieliopintoihin. Syvennät kielten ja kulttuurien tuntemustasi, valmentaudut pääsykokeisiin tai hauduttelet tulevaisuudensuunnitelmiasi. Halutessasi voit opiskella pelkästään...
Näyttää 1-1 yhteensä 1 tulosta
 

Kiinan kielen opiskelu

Kiina on nouseva talousmahti. Kiinan kielen ja kulttuurin tuntemusta on korostettu jo vuosien ajan kansainvälisessä liiketoiminnassa. Kiinan kieli on peruskieliopiltaan erittäin yksinkertainen kieli. Kiinan sanoja ei taivuteta lainkaan, edes aikamuotoja tai monikkoja ei sellaisenaan ole – sen sijaan sanajärjestys on oleellinen.

Kiinan kieli on monien mielestä vaativa opiskeltava erikoisen ääntämistavan ja merkkijärjestelmän vuoksi. Maailman puhutuimma kielen opiskelu on kuitenkin lähes välttämätöntä, jos Kiinassa aikoo toimia.

Kiinan kieltä voi opiskella Suomessa monilla paikkakunnilla useissa eri oppilaitoksissa kurssimuotoisesti. Koulutusohjelmia ja yksittäisiä kursseja järjestetään aina kansanopistoista yliopistotasolle.

Kiinan kielen opiskelu yliopistossa

HELSINGIN YLIOPISTO, Kiina

Helsingin yliopiston kielten kandiohjelmassa on mahdollisuus opiskella kiinan kieltä. Kiinan opintosuunnassa ei vaadita aikaisempaa kielitaitoa, sillä opetus alkaa alkeista. Uusia opiskelijoita otetaan kiinan kielen opintosuuntaan vain joka toinen vuosi (parillisina vuosina).

Kiinan opintosuunnassa keskeistä on hyvä käytännön kielitaito, jolla pystyy kommunikoimaan luontevasti erilaisissa tilanteissa. Opinnoissa tutustutaan kiinan kielen eri osa-alueisiin, esimerkiksi fonetiikkaan, syntaksiin ja sananmuodostukseen. Kiinan kirjoitusjärjestelmän oppiminen on keskeistä, ja kursseilla harjoitellaan sekä lukemista että kirjoittamista. Valinnaisiin opintoihin sopii esimerkiksi Aasian tutkimuksen opinnot kulttuurin tutkimuksen kandiohjelmasta tai vaikka toisen kielen opinnot.

HELSINGIN YLIOPISTO, KULTTUURIEN TUTKIMUS

Helsingin yliopistossa on tarjolla myös kulttuurien tutkimuksen kandiohjelma. Perusopinnot ovat jokaiselle kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman opiskelijalle samat. Yhteisten opintojen suorittamisen jälkeen opiskelija voi valita opintosuunnakseen Aasian tutkimuksen. Aasian tutkimuksessa perehdytään aasialaisten maiden historiaan, kulttuureihin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Opinnoissa keskitytään erityisesti Kiinan, Japanin, Korean ja Intian alueiden kysymyksiin. Pääsääntöisesti opiskelijat liittävät opintoihinsa myös jonkun alueen keskeisen kielen, kuten kiinan, japanin, hindin tai korean, opintoja.

Kiinan kielen opiskelu kansanopistossa

Kansanopistossa voi suorittaa lukuvuoden mittaisen kiinan kielen ja kulttuurin linjan, jonka aikana keskitytään perusasioihin, kuten sanastoon ja ääntämiseen. Opintojen tavoitteena on saavuttaa taitotaso A1 ja tarkoituksena on, että kiinan kielen ja kulttuurin linjan suorittaneet pärjäävät arjen viestintätilanteissa sekä osaavat lukea ja kirjoittaa tekstejä.

Kiinan kielen ja kulttuurin linjalla ei edellytetä aiempaa kielitaitoa, sillä opetus aloitetaan kiinan kielen alkeista.

Kiina kielen opiskelu yksittäisinä kursseina

Kiinan kieltä voi opiskella yksitäisinä kursseina esimerkiksi avoimessa yliopistossa tai yliopistojen kielikeskuksissa. Myös työväenopistoissa, kansalaisopistoissa ja aikuisopistoissa on tarjolla yksittäisiä kiinan kielen kursseja. Lisäksi muutamissa peruskouluissa, lukioissa ja ammattikorkeakouluissa on mahdollista suorittaa kiinan kielen kursseja.

Kiinan kielen opiskelu ulkomailla

Ulkomailla löytyy monia vaihtoehtoja kiinan kielen opiskeluun. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat kokeilla omia siipiäsi ulkomailla opiskellen kiinan kieltä. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä, rohkaistua puhumaan vierasta kieltä ja saada uusia kokemuksia ja ystäviä ympäri maailmaa. Kielikurssit kestävän useimmiten muutamia viikkoja, kun taas vaihto-opiskeluun voi lähteä lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.

Suosituimmat kaupungit kielen opiskeluun ovat Peking ja Shanghai. Opiskellessasi kiinaa Pekingissä voit käydä historiallisissa paikoissa kuten Kielletyssä Kaupungissa ja Summer Palacessa. Peking mielletään usein kiinan kulttuurin, tieteen ja politiikan keskukseksi. Jos opiskelet kiinaa Shanghaissa, pääset näkemään tämän huimaa vauhtia kasvavan suurkaupungin monet kontrastit.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Helsingin yliopisto