Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta

Portugalin kielen opiskelu

Portugalin kieltä voi opiskella Suomessa monilla paikkakunnilla kurssimuotoisesti ja myös yliopistossa tutkintokoulutuksena.

Portugalin kielen opiskelu yliopistossa

Helsingin yliopiston kielten kandiohjelmassa on mahdollisuus opiskella portugalin kieltä.

Portugalin opintosuunnan valinnut opiskelija saa kattavan kuvan portugalin kielestä ja kulttuurista. Perusopintojen painopiste on Portugalin portugalissa, maan historiassa ja kirjallisuudessa. Perusopintojen aikana panostetaan erityisesti hyvän suullisen ja kirjallisen peruskielitaidon saavuttamiseen sekä kommunikaatiotaitojen kehittämiseen.

Portugalin aineopinnoissa opiskelija perehtyy myös toiseen suureen portugalin varieteettiin eli Brasiliassa puhuttuun portugaliin sekä Brasilian kirjallisuuteen ja historiaan. Tavoitteena on lisäksi vankan kielitaidon saavuttaminen niin Portugalin kuin Brasilian portugalissa. Opiskelija tunnistaa kielen rakenteita ja osaa analysoida niitä. Opiskelijalla on monipuolinen ja yleissivistävä kuva molemmista maista, niiden kulttuurista ja yhteiskunnasta.

Portugalin kielen opiskelu yksittäisinä kursseina

Portugalin kieltä voi opiskella yksitäisinä kursseina esimerkiksi avoimessa yliopistossa tai yliopistojen kielikeskuksissa. Myös työväenopistoissa, kansalaisopistoissa ja aikuisopistoissa on tarjolla yksittäisiä portugalin kielen kursseja.

Portugalin kielen opiskelu ulkomailla

Ulkomailla löytyy monia vaihtoehtoja portugalin kielen opiskeluun. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat kokeilla omia siipiäsi ulkomailla opiskellen portugalin kieltä. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä, rohkaistua puhumaan vierasta kieltä ja saada uusia kokemuksia ja ystäviä ympäri maailmaa. Kielikurssit kestävän useimmiten muutamia viikkoa kun taas vaihto-opiskeluun voi lähteä lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.

Palaa sivun alkuun


Lähteet: 
Helsingin yliopisto, Suomi-Portugali -yhdistys RY

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!