Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ranskan kieli

Ranskan kieli kuuluu romaanisiin kieliin. Ranskaa puhuu äidinkielenään noin 109 miljoonaa ihmistä ja toisena kielenään yli 150 miljoonaa ihmistä. Ranska on lisäksi yksi Euroopan unionin ja YK:n virallisista kielistä sekä useiden muiden kansainvälisten järjestöjen kieli.

Näyttää 1-2 yhteensä 2 tulosta
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Opintovuosi ulkomailla | Pariisi
EF Education First
Kielimatkat
Paris
Pariisissa opiskelet ranskaa kosmopoliittisessa pääkaupungissa, joka on myös maailman suosituin matkailukaupunki. Pariisi on tärkeä eurooppalainen kulttuurikeskus, josta tulee säännöllisin väliajoin...
Opintovuosi ulkomailla | Nizza
EF Education First
Kielimatkat
Nizza
Nizzassa pääset opiskelemaan Ranskan Rivieran aurinkoon hienostuneen elämänmenon pyörteisiin. Vuoden aikana pääset turistikierroksia syvemmälle tähän tärkeään ranskalaiskaupunkiin, jolla on paljon...
Näyttää 1-2 yhteensä 2 tulosta
 

Ranskan kieli

Kansainvälistyvässä maailmassa myös ranskan kielen ja kulttuurin tunteminen on tärkeää. Tänä päivänä useimmat joutuvat tilanteisiin, joissa tarvitaan vieraiden kielten osaamista. Ranska on englannin ohella Euroopan unionin pääasiallinen työ- ja neuvottelukieli.

Ranska on virallinen kieli Ranskan lisäksi Belgiassa, Sveitsissä, Monacossa, Luxemburgissa ja Kanadassa. Ranska on virallinen tai väestön pääasiallinen yhteinen kieli useassa Afrikan valtiossa, esimerkiksi Algeriassa, Marokossa ja Tunisiassa.

Ranskan kielen opiskelu Suomessa

Ranskan kieltä voi opiskella Suomessa aina kansanopistoista yliopistotasolle. Yliopistoissa ja korkeakouluissa ranskaa voi opiskella joko pääaineena tai sivuaineena, oppilaitoksesta riippuen. Ranskan kielen pääaineopintojen tavoitteena on saavuttaa sellaiset tiedot ja taidot ranskan nykykielessä, joiden hallintaa edellytetään erilaisissa korkeatasoisissa kielipalvelutehtävissä ja opettajan ammatissa. Ranskan kieli sopii hyvin myös sivuaineeksi kaikkien tiedekuntien opiskelijoille. Sivuainekoko­naisuus muodostuu useimmiten kielitaidon, kielitiedon, kääntämisen, kulttuurin ja maantuntemuksen opinnoista.

Ranskaa voi opiskella Suomessa myös Ranskan instituutissa. Ranskan instituutin kielikursseista löytyy vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että jo ranskaa taitaville. Ranskan instituutin opetusmenetelmät sopivat monelle eri kohderyhmälle, kuten esimerkiksi lapsille, nuorille, aikuisille, opiskelijoille, työelämässään ranskaa tarvitseville, yrityksille sekä hallintovirastoille. Oppitunnit pidetään joko asiakkaan luona tai Ranskan instituutin opetustiloissa. Lisäksi Ranskan instituutti on Suomen ainoa virallinen koekeskus, jossa voi suorittaa Ranskan opetusministeriön kansainvälisiä ja virallisia kielikokeita, kuten DELF/DALF-kielitutkinnot ja TCF-kielitasokoe.

Yllä olevasta koulutuslistauksesta löydät myös Ranskaan suuntautuvat kielimatkat. Onnea oman koulutuksesi löytämiseen!

Lähteet: Ranskan instituutti