🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta

Ranskan kielen opiskelu

Kansainvälistyvässä maailmassa ranskan kielen ja kulttuurin tunteminen on tärkeää. Tänä päivänä useimmat joutuvat tilanteisiin, joissa tarvitaan vieraiden kielten osaamista. Ranska on englannin ohella Euroopan unionin pääasiallinen työ- ja neuvottelukieli.

Ranska on virallinen kieli Ranskan lisäksi Belgiassa, Sveitsissä, Monacossa, Luxemburgissa ja Kanadassa. Ranska on virallinen tai väestön pääasiallinen yhteinen kieli useassa Afrikan valtiossa, esimerkiksi Algeriassa, Marokossa ja Tunisiassa.

Ranskan kieltä voi opiskella Suomessa aina kansanopistoista yliopistotasolle.

Ranskan kielen opiskelu yliopistossa

Yliopistossa ranskaa voi opiskella joko pääaineena tai sivuaineena, yliopistosta riippuen. Ranskan kielen pääaineopintojen tavoitteena on saavuttaa sellaiset ranskan nykykielen tiedot ja taidot, joiden hallintaa edellytetään erilaisissa korkeatasoisissa kielipalvelutehtävissä ja opettajan ammatissa. Ranskan kieli sopii hyvin myös sivuaineeksi kaikkien tiedekuntien opiskelijoille. Sivuainekoko­naisuus muodostuu useimmiten kielitaidon, kielitiedon, kääntämisen, kulttuurin ja maantuntemuksen opinnoista.

Ranskan kielen opiskelu yksittäisinä kursseina

Ranskaa voi opiskella yksittäisinä kursseina esimerkiksi avoimessa yliopistossa tai yliopistojen kielikeskuksissa. Myös monessa ammattikorkeakoulussa on mahdollista suorittaa yksittäisiä ranskan kielen kursseja. Vaihtoehtoina on alkeis- ja jatkokursseja. Moni aloittaa ranskan kielen opiskelun jo peruskoulussa.

Ranskan kielen opiskelu Ranskan instituutissa

Ranskaa voi opiskella Suomessa myös Ranskan instituutissa. Ranskan instituutin kielikursseista löytyy vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että jo ranskaa taitaville. Ranskan instituutin opetusmenetelmät sopivat monelle eri kohderyhmälle, kuten esimerkiksi lapsille, nuorille, aikuisille, opiskelijoille, työelämässään ranskaa tarvitseville, yrityksille sekä hallintovirastoille. Oppitunnit pidetään joko asiakkaan luona tai Ranskan instituutin opetustiloissa. Lisäksi Ranskan instituutti on Suomen ainoa virallinen koekeskus, jossa voi suorittaa Ranskan opetusministeriön kansainvälisiä ja virallisia kielikokeita, kuten DELF/DALF-kielitutkinnot ja TCF-kielitasokoe.

Ranskan kielen opiskelu ulkomailla

Ulkomailla löytyy monia vaihtoehtoja ranskan kielen opiskeluun. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat kokeilla omia siipiäsi ulkomailla opiskellen ranskan kieltä. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä, rohkaistua puhumaan vierasta kieltä ja saada uusia kokemuksia ja ystäviä ympäri maailmaa. Kielikurssit kestävän useimmiten muutamia viikkoa kun taas vaihto-opiskeluun voi lähteä lukukaudeksi tai lukuvuodeksi..

Vaihtoon voi päästä opiskelijavaihto-ohjelmien kautta tai hankkimalla vaihto-opiskelupaikkansa itse. Suomalaiset oppilaitokset osallistuvat moniin vaihto-ohjelmiin, joiden lisäksi niillä saattaa olla omia vaihtosopimuksia.

Ranskan kieli työelämässä

Työelämään sijoittuminen riippuu pitkälti opintovalinnoista sekä omista kiinnostuksen kohteista. Ranskan kieltä yliopistotasolla opiskelleet työskentelevät usein esimerkiksi ranskan kielen opettajina, kääntäjinä, tulkkeina tai tutkijoina. Monenlaisia ranskan kielen ja kulttuurin tuntemusta vaativia tehtäviä löytyy myös poliittisella, kaupallisella sekä tiedotus- ja matkailualalla. Työelämässä vieraan kielen osaaminen on usein tärkeä kilpailutekijä. 

Palaa sivun alkuun


Lähteet: Ranskan instituutti

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!