Tutustu syksyn yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin ja hae 11.9.2024 klo 15 mennessä 🔥

Suodata
Japani
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta
Mainokset

Lisää samankaltaisia koulutusaloja

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Japani

Japanin kielen opiskelu

Japanin kieltä voi opiskella Suomessa monilla paikkakunnilla useissa eri oppilaitoksissa kurssimuotoisesti ja yliopistossa tutkintokoulutuksena. Koulutusohjelmia ja yksittäisiä kursseja järjestetään aina kansanopistoista yliopistotasolle.

Japanin kielen opiskelu yliopistossa

Helsingin yliopisto, japani

Helsingin yliopiston kielten kandiohjelmassa on mahdollisuus opiskella japanin kieltä. Japanin opintosuunnassa ei vaadita aikaisempaa kielitaitoa, sillä opetus alkaa alkeista. Uusia opiskelijoita otetaan japanin kielen opintosuuntaan vain joka toinen vuosi (parittomina vuosina).

Japanin kielen opinnoissa erikoistutaan nykykieleen ja luodaan perusta kieliasiantuntijuuden kehittymiselle. Opiskelija hankkii hyvän kielitaidon ja perehtyy nykykielen rakenteeseen, kielen ja kirjoitusjärjestelmän kehitykseen, Japanin kielitilanteeseen ja kielen variaatioon ja käyttöön konteksteissaan. Opiskelija oppii hallitsemaan käsitteitä, joilla japanin kieltä kuvataan ja analysoidaan eri näkökulmista ja omaa perusvalmiudet nykykielen analyyttiseen tarkasteluun.

Helsingin yliopistolla on Japanissa useita vaihtokohteita, joihin hakemalla on mahdollista edelleen vahvistaa kieli- ja kulttuuriosaamista. Japanin aineenopettajaksi voi kouluttautua kandidaatiksi valmistumisen jälkeen kielten maisteriohjelman Aasian kielten opintosuunnassa. 

Helsingin yliopisto, kulttuurien tutkimus

Helsingin yliopistossa on tarjolla myös kulttuurien tutkimuksen kandiohjelma. Perusopinnot ovat jokaiselle kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman opiskelijalle samat. Yhteisten opintojen suorittamisen jälkeen opiskelija voi valita opintosuunnakseen Aasian tutkimuksen. Aasian tutkimuksessa perehdytään aasialaisten maiden historiaan, kulttuureihin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Opinnoissa keskitytään erityisesti Kiinan, Japanin, Korean ja Intian alueiden kysymyksiin. Pääsääntöisesti opiskelijat liittävät opintoihinsa myös jonkun alueen keskeisen kielen, kuten japanin, hindin, kiinan tai korean, opintoja.

Japanin kielen opiskelu kansanopistossa

Kansanopistossa voi suorittaa lukuvuoden mittaisen japanin kielen ja kulttuurin linjan, jonka aikana opetellaan hallitsemaan japanilainen tavumerkistö ja noin 200–500 kanji-merkkiä. Lisäksi opiskellaan suullista ja kirjallista ilmaisua. Kieliopintoja voi suorittaa avoimen yliopiston opintoina.

Opinnoissa tutustutaan lisäksi perinteiseen japanilaiseen kulttuuriin ja Japanin nykykulttuuriin, kirjallisuuteen ja taiteeseen, uskontoihin ja ideologioihin sekä historiaan ja yhteiskuntaan. Kulttuuriopintoihin sisältyy mm. tutustumista teeseremoniaan ja kalligrafiaan.

Japanin kielen ja kulttuurin linjalla ei edellytetä aiempaa kielitaitoa, sillä opetus aloitetaan japanin kielen alkeista.

Japanin kielen opiskelu yksittäisinä kursseina

Japanin kieltä voi opiskella yksitäisinä kursseina esimerkiksi avoimessa yliopistossa tai yliopistojen kielikeskuksissa. Myös työväenopistoissa, kansalaisopistoissa ja aikuisopistoissa on tarjolla yksittäisiä japanin kielen kursseja. Lisäksi muutamissa peruskouluissa, lukioissa ja ammattikorkeakouluissa on mahdollista suorittaa japanin kielen kursseja.

Japanin kielen opiskelu ulkomailla

Ulkomailla löytyy monia vaihtoehtoja japanin kielen opiskeluun. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat kokeilla omia siipiäsi ulkomailla opiskellen japanin kieltä. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä, rohkaistua puhumaan vierasta kieltä ja saada uusia kokemuksia ja ystäviä ympäri maailmaa. Kielikurssit kestävän useimmiten muutamia viikkoja, kun taas vaihto-opiskeluun voi lähteä lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.


Palaa sivun alkuun


Lähteet: Japanin Suomen-suurlähetystö, Helsingin yliopisto