Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Lowest relevance
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta

Norjan kielen opiskelu

Norjan kieltä voi Suomessa opiskellla yliopistotasolla Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Norjan kieltä opiskellaan yleensä yhdessä muiden pohjoismaisten kielten kanssa eri pohjoismaisten kielten opinto-ohjelmissa.

Pohjoismaisten kielten oppiaineen tavoitteena on kouluttaa pohjoismaisten kielten asiantuntijoita, joilla on erinomainen ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Opintojen pääpaino on ruotsin kielessä, mutta lisäksi tavoitteena on antaa opiskelijalle hyvät valmiudet ymmärtää puhuttua ja kirjoitettua norjaa ja tanskaa.

Norjan kieltä opiskelleet työelämässä

Pohjoismaisten kielten ja kulttuurin syvän tuntemuksen tarvetta ovat lisänneet niin Pohjoismainen yhteistyö kuin Euroopan yhdentyminenkin. Pohjoismaisten kielten asiantuntijoille on kysyntää muun muassa matkailun, liike-elämän, kulttuurin, viestinnän ja hallinnon sekä opetuksen alalla.  

Yliopistojen tarjoamat opinnot pohjoismaisessa kirjallisuudessa avaavat oven useisiin eri ammatteihin kulttuurialalla. Niin pohjoismaisia kieliä kuin pohjoismaista kirjallisuuttakin opiskelleet voivar työskennellä äidinkielen- tai aineenopettajana. Pohjoismaisia kieliä opiskellut voi työskennellä myös kielenhuoltajana, tulkkina, kielitieteilijänä tai tutkijana.

Norjan kielen opiskelu ulkomailla

Ulkomailla löytyy monia vaihtoehtoja norjan kielen opiskeluun. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat kokeilla omia siipiäsi ulkomailla opiskellen norjan kieltä. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä, rohkaistua puhumaan vierasta kieltä ja saada uusia kokemuksia ja ystäviä ympäri maailmaa. Kielikurssit kestävän useimmiten muutamia viikkoa kun taas vaihto-opiskeluun voi lähteä lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.


Palaa sivun alkuun


Lähteet: 
Helsingin yliopisto, Turun yliopisto, Tampereen yliopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!