🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Puola
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta 😞 Uusi haku
Mainokset

Lisää samankaltaisia koulutusaloja

Puola kielen opiskelu

Puola on suuri, yli 45 miljoonan puhujan eurooppalainen kieli ja toiseksi suurin slaavilainen kieli. Puolalaisten yli tuhatvuotinen historia on tuottanut rikkaan kulttuurin, mm. neljä Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajaa. Kolme kommunismin kaatumisen jälkeistä vuosikymmentä ovat merkinneet valtavia muutoksia Puolassa, joka on nyt dynaaminen ja monipuolinen moderni valtio Euroopan sydämessä.

Puolan kieltä voi opiskella Suomessa kurssimuotoisesti ja myös yliopistossa tutkintokoulutuksena.

Puolan kielen opiskelu yliopistossa

HELSINGIN YLIOPISTO, Puola

Helsingin yliopiston kielten kandiohjelmassa on mahdollisuus opiskella puolan kieltä. Puolan opintosuunnassa ei vaadita aikaisempaa kielitaitoa, sillä opetus alkaa alkeista. Uusia opiskelijoita otetaan puolan kielen opintosuuntaan vain joka toinen vuosi (parillisina vuosina).

Puolan opintosuunnassa opiskellaan kielen lisäksi puolalaista kirjallisuutta ja muuta Puolan kulttuuria sekä saadaan tietoa kaikista slaavilaisista kielistä.

Suoritettuaan kandidaatintutkinnon puolan opintosuunnassa opiskelija voi jatkaa opintojaan kielten maisteriohjelmassa tai pyrkiä kääntämisen ja tulkkauksen maisteriohjelmaan. Maisteriopintoihin sisältyy vähintään yhden lukukauden opinnot puolalaisessa yliopistossa. 

Puolan kielen opiskelu yksittäisinä kursseina

Puolan kieltä voi opiskella yksitäisinä kursseina esimerkiksi avoimessa yliopistossa tai yliopistojen kielikeskuksissa. Myös työväenopistoissa, kansalaisopistoissa ja aikuisopistoissa on tarjolla yksittäisiä puolan kielen kursseja. 

Palaa sivun alkuun


Lähteet: 
Helsingin yliopisto