🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Tanska
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta 😞 Uusi haku
Mainokset

Lisää samankaltaisia koulutusaloja

Tanskan kielen opiskelu

Tanskan kieli on läheistä sukua norjalle ja ruotsille. Vaikka kirjoitetussa muodossa tanska muistuttaa suuresti ruotsia, poikkeaa sen ääntäminen ruotsin ääntämisestä monin tavoin. Myös tanskan kielen numerojärjestelmä eroaa ruotsin järjestelmästä. Tanskan läheisyys Ruotsin kanssa helpottaa kielen oppimista suhteellisen paljon, samalla kun sen ainutlaatuisuus tekee kielen opiskelusta mielenkiintoista ja haastavaa.

Tanskan kielen opiskelu yliopistossa

Tanskan kieltä voi Suomessa opiskellla yliopistotasolla Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Tanskan kieltä opiskellaan yleensä yhdessä muiden pohjoismaisten kielten kanssa eri pohjoismaisten kielten opinto-ohjelmissa.

Pohjoismaisten kielten oppiaineen tavoitteena on kouluttaa pohjoismaisten kielten asiantuntijoita, joilla on erinomainen ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Opintojen pääpaino on ruotsin kielessä, mutta lisäksi tavoitteena on antaa opiskelijalle hyvät valmiudet ymmärtää puhuttua ja kirjoitettua norjaa ja tanskaa.

Tanskan kieltä opiskelleet työelämässä

Pohjoismaisten kielten ja kulttuurin syvän tuntemuksen tarvetta ovat lisänneet niin Pohjoismainen yhteistyö kuin Euroopan yhdentyminenkin. Pohjoismaisten kielten asiantuntijoille on kysyntää muun muassa matkailun, liike-elämän, kulttuurin, viestinnän ja hallinnon sekä opetuksen alalla.  

Yliopistojen tarjoamat opinnot pohjoismaisessa kirjallisuudessa avaavat oven useisiin eri ammatteihin kulttuurialalla. Niin pohjoismaisia kieliä kuin pohjoismaista kirjallisuuttakin opiskelleet voivat työskennellä äidinkielen- tai aineenopettajana. Pohjoismaisia kieliä opiskellut voi työskennellä myös kielenhuoltajana, tulkkina, kielitieteilijänä tai tutkijana.

Tanskan kielen opiskelu ulkomailla

Ulkomailla löytyy monia vaihtoehtoja tanskan kielen opiskeluun. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat kokeilla omia siipiäsi ulkomailla opiskellen tanskan kieltä. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä, rohkaistua puhumaan vierasta kieltä ja saada uusia kokemuksia ja ystäviä ympäri maailmaa. Kielikurssit kestävän useimmiten muutamia viikkoa kun taas vaihto-opiskeluun voi lähteä lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.


Palaa sivun alkuun


Lähteet: 
Helsingin yliopisto, Turun yliopisto, Tampereen yliopisto