🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Thai
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta 😞 Uusi haku
Mainokset

Lisää samankaltaisia koulutusaloja

Thain kielen opiskelu

Thai on Thaimaan virallinen kieli, joka luokitellaan tai-kielten perheeseen kuuluvaksi. Thain kielen kielioppi on moniin muihin kieliin verrattuna suhteellisen yksinkertainen. Thain kielen viisi erilaista ääntämistapaa tekevät sen oppimisen länsimaalaisille kuitenkin tavallista haastavammaksi. 

Thain kieltä voi opiskella yksitäisinä kursseina esimerkiksi kesäyliopistoissa. Kielikursseja järjestää myös The Finnish Thai Association ry. Tarjolla on sekä alkeis- että jatkokursseja.

Thain kielen kurssin sisältävät muun muassa:

  • perehdytyksen thain kieleen, kirjaimiin sekä tooneihin
  • lauseiden rakennusta ja kielioppia
  • perustason kommunikointia erilaisissa tilanteissa
  • perehdytystä Thaimaan kulttuuriin.

Thaikielen peruskurssi

Thain kielen peruskurssilla opiskellaan kieltä erityisesti matkailijan tarpeisiin ja opetellaan puhekielen tärkeimpiä fraaseja. Kurssin aihepiireinä ovat muun muassa tervehdykset, lukusanat, sää, kaupassa ja ravintolassa asioiminen, esittäytyminen, tien kysyminen sekä muuta matkalla tarvittavaa sanastoa. Thaikiene peruskurssilla käsitellään myös kulttuuria.

Thaikielen jatkokurssi

Thaikielen jatkokurssilla opitaan kertomaan muun muassa perheestä ja suvusta, asumisesta, raha-asioista, harrastuksista, hedelmistä ja kasviksista sekä liikenteistä. Rakenteista käsitellään lisää pronomineja ja imperatiivia. Lisäksi jatkokurssilla harjoitellaan substantiivien muodostamista verbeistä ja adjektiiveista, passiivia sekä luokittelusanoja ja niiden käyttöä. Thain kielen jatkokurssilla syvennytään myös uskontoon ja vapaa-ajan viettoon.

Thaikielen kirjoituskurssi

Thaikielen kirjoituskurssi sopii thaikieltä jonkin verran opiskelleille. Kurssilla opetellaan kirjoittamaan thaikielen konsonantit ja vokaalit sekä konsonantti- ja vokaaliyhdistelmät. Kurssin aikana tutustutaan myös kirjainten erikoisominaisuuksiin kuten äänenkorkeusmerkkeihin. Kurssilla harjoitellaan lisäksi kirjoittamaan sanoja ja lyhyitä virkkeitä sekä lukemaan thaikieltä.

Palaa sivun alkuun


Lähteet: 
The Finnish Thai Association ry, Helsingin seudun kesäyliopisto