Opiskelu Turussa

Opiskelijakaupunki Turku

Suomen vanhin kaupunki, Turku, tarjoaa opiskelijalle vilkkaan opiskelijaelämän lisäksi kulttuuria ja monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Kuuden korkeakoulun ja 40 000 opiskelijan kaupunki Turku toivottaa uudet ja vanhat opiskelijat tervetulleeksi!
Näyttää 1-20 koulutusta 288 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 288 tuloksesta

Turussa opiskelija viihtyy

Turku on energinen kuuden korkeakoulun ja 40 000 opiskelijan kaupunki. Kaupunki on yhdistelmä modernia ja historiaa. Suomen vanhin kaupunki on valtakunnallisesti merkittävä satama-, kauppa-, messu- ja matkailukaupunki, missä korkeakoulut ja elinkeinoelämä tekevät tiivistä yhteistyötä. Vuonna 2011 Turku edusti Suomea Euroopan kulttuuripääkaupunkina.

Turku hemmottelee kulttuurinnälkäistä myös kulttuurivuoden jälkeenkin. Kaupungin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta voi nauttia lukuisissa teattereissa, museoissa, gallerioissa ja kulttuuri- ja musiikkitapahtumissa.

Turku tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua moniin kulttuuritapahtumiin etuhintaan opiskelijakorttia näyttämällä: esimerkiksi Turun kaupunginteatterissa ja Turun museokeskuksen museoissa on opiskelijoille huokeammat hinnat. Vuosittain Turussa järjestettäviä tapahtumia ovat mm. Turun musiikkijuhlat, Ruisrock ja DBTL-kaupunkifestarit, Keskiaikaiset markkinat ja Taiteiden yö.

Turku tarjoaa liikkujalle monipuolisia mahdollisuuksia harrastaa. Turun yliopiston oma Yliopistoliikunta tarjoaa kymmeniä eri lajeja juoksukoulusta joogaan. Turun kaupunki tarjoaa myös monia liikuntamahdollisuuksia ja kaupungissa toimii myös useampi yksityinen liikuntakeskus.

Myös monien oppilaitosten alayhdistykset järjestävät urheilutoimintaa. Yhdelle lajille pyhitettyjä alayhdistyksiä on useita, ja niissä voi harrastaa esimerkiksi soutua, koripalloa, purjehdusta tai pesäpalloa.

"Turku on sympaattinen ja lämmin kaupunki, ympäri vuoden."

– Suvi, 22 v.

Asuminen Turussa

Turussa vaihtoehtoja löytyy moneen lähtöön ja makuun eri puolilla kaupunkia. Opiskelijat hakea opiskelija-asuntoja muun muassa Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) kautta. TYS:llä on noin 7000 asuntopaikkaa Turussa.

Vuokrattavana on niin soluasuntoja, yksiöitä ja kaksioita kuin isompia perheasuntojakin. Vapailta markkinoilta löytyy myös paljon opiskelijoille sopivia yksiöitä ja kaksioita. Loppukesästä ja alkusyksystä asuntojen kysyntä on vilkkaimillaan, eli liikkeellä kannattaa olla ajoissa. Jos mieleinen asunto ei heti osu kohdalle, ei kannata hermostua, vaan jatkaa asunnon etsintää lukukausien alussa olevien huippujen jälkeen.

Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus Turussa

Lukio-opetusta annetaan suomenkielisenä Turun kaupungin viidessä päivälukiossa sekä Turun iltalukiossa. Katedralskolan i Åbo tarjoaa ruotsinkielistä lukio-opetusta ja Turun kansainvälisessä koulussa voi opiskella koko tutkinnon englanniksi. Lisäksi lukiokoulutusta tarjoavat Turun Normaalikoulussa ja Turun Steiner-koulun lukiossa.

Ammatillista peruskoulutusta järjestetään ammatillisessa oppilaitoksessa ja oppisopimuskoulutuksena. Tutkinnot ovat yleensä peruskoulupohjaisia, mutta myös lukiopohjaisia perustutkintoja on jonkin verran. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä: työssäoppimisjaksolla töitä paiskitaan oikeilla työpaikoilla ja tutustutaan työelämän arkeen. Ammatillista peruskoulutusta tarjoaa Turussa Turun ammatti-instituutti.

Yliopistot  ja ammattikorkeakoulut Turussa

Turun alueella toimii neljä ammattikorkeakoulua:

  • Diakonia-ammattikorkeakoulu
  • Humanistinen ammattikorkeakoulu
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Yrkeshögskolan Novia

Yliopistoja on kaksi. Turun yliopisto on kuuden tiedekunnan monialainen yliopisto, joka tarjoaa yli 60 oppiainetta, koulutusohjelmaa tai koulutusta. Yliopisto on Suomen toiseksi suurin. Kauppatieteitä voit opiskella Turun yliopistoon kuuluvassa kauppakorkeakoulussa, joka keskittyy kauppatieteelliseen opetukseen ja tutkimukseen ollen yksi Suomen suurimmista toimijoista. Koulutus sisältää monipuolisen valikoiman liiketaloustieteitä, muita kauppa- ja taloustieteellisiä aineita sekä kieliä.

Åbo Akademi on seitsemän tiedekunnan laaja-alainen, ruotsinkielinen yliopisto, jonka tiedekunnista kaksi sijaistee Vaasassa. Åbo Akademi on Helsingin yliopiston jälkeen suurin ruotsinkielinen opinahjo. 

"Kaupunki on erittäin eläväinen ja tekemistä riittää opiskelijoilla opiskelupaikasta riippumatta. Kannattaa heittäytyä kaikenlaisiin tapahtumiin täysillä mukaan, jolloin verkosto muotoutuu ja kasvaa ihan huomaamatta. Kyseisistä tapahtumista voi ilmaantua mitä mielenkiintoisempia tulevaisuuden kontakteja!"

Matti, 25 v.

"Turku on opiskelijakaupunkina aivan loistava! Jokaiselle löytyy jotakin: juhlia, kerhoja, liikuntatapahtumia yms."

– Miia, 23 v.

Lähteet: turku.fi, tys.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!