Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-50 yhteensä 111 tulosta
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
  • = Hakuaika käynnissä
Näyttää 1-50 yhteensä 111 tulosta

Turku

"Turku on sympaattinen ja lämmin kaupunki, ympäri vuoden." Suvi, 22-v

Turussa on vaikea olla viihtymättä!

Turku on energinen kahden suuren yliopiston kaupunki. Vilkkaasta opiskelijaelämästä pitävät huolen noin 30 000 opiskelijaa ammattikorkeakoululaiset mukaan lukien.

Kaupunki on mielenkiintoinen yhdistelmä modernia ja historiaa. Suomen vanhin kaupunki on elinvoimainen ja ihmisläheisesti kehittyvä. Kaupunki on valtakunnallisesti merkittävä satama-, kauppa-, messu- ja matkailukaupunki, missä korkeakoulut ja elinkeinoelämä tekevät tiivistä yhteistyötä. Vuonna 2011 Turku edusti Suomea Euroopan kulttuuripääkaupunkina, European Capital of Culture.

Vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki hemmottelee kulttuurinnälkäistä myös kulttuurivuoden jälkeenkin. Kaupungin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta voi nauttia lukuisissa teattereissa, museoissa, gallerioissa ja kulttuuri- ja musiikkitapahtumissa.

Turku tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua moniin kulttuuritapahtumiin opiskelijakorttia näyttämällä: esimerkiksi Turun kaupunginteatterissa ja Turun museokeskuksen museoissa on opiskelijoille huokeammat hinnat. Vuosittain Turussa järjestettäviä tapahtumia ovat mm. Turun musiikkijuhlat, Ruisrock ja DBTL-kaupunkifestarit, Keskiaikaiset markkinat ja Taiteiden yö.

Turku tarjoaa liikkujalle monipuolisia mahdollisuuksia harrastaa. Turun yliopiston oma Yliopistoliikunta tarjoaa kymmeniä eri lajeja juoksukoulusta joogaan. Turun kaupunki tarjoaa myös monia liikuntamahdollisuuksia ja kaupungissa toimii myös useampi yksityinen liikuntakeskus.

Myös monien oppilaitosten alayhdistykset järjestävät urheilutoimintaa. Yhdelle lajille pyhitettyjä alayhdistyksiä on useita, ja niissä voi harrastaa esimerkiksi soutua, koripalloa, purjehdusta tai pesäpalloa.

TurkuAsuminen Turussa

Turussa vaihtoehtoja löytyy moneen lähtöön ja makuun eri puolilla kaupunkia. Opiskelijat hakea opiskelija-asuntoja muun muassa Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) kautta. TYS:llä on opiskelija-asuntoja kaikkiaan 18 kohteessa Turussa ja Raumalla. Vuokrattavana on niin soluasuntoja, yksiöitä ja kaksioita, kuin isompia perheasuntojakin. Vapailta markkinoilta löytyy myös paljon opiskelijoille sopivia yksiöitä ja kaksioita. Loppukesästä ja alkusyksystä asuntojen kysyntä on vilkkaimillaan, eli liikkeellä kannattaa olla ajoissa. Jos mieleinen asunto ei heti osu kohdalle, ei kannata hermostua, vaan jatkaa asunnon etsintää lukukausien alussa olevien huippujen jälkeen. Kun on kotiutunut ja tutustunut kaupunkiin, asunnon metsästyskin on helpompaa.

Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus Turussa

Lukio-opetusta annetaan suomenkielisenä Turun kaupungin kahdeksassa päivälukiossa sekä Turun iltalukiossa.  Katedralskolan i Åbo tarjoaa ruotsinkielistä lukio-opetusta ja Turun kansainvälisessä koulussa voi opiskella koko tutkinnon englanniksi.

Ammatillista peruskoulutusta järjestetään ammatillisessa oppilaitoksessa ja oppisopimuskoulutuksena. Tutkinnot ovat yleensä peruskoulupohjaisia, mutta myös lukiopohjaisia perustutkintoja on jonkin verran. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä: työssäoppimisjaksolla töitä paiskitaan oikeilla työpaikoilla ja tutustutaan työelämän arkeen. Ammatillista peruskoulutusta tarjoaa Turussa Turun ammatti-instituutti.

Yliopistot  ja ammattikorkeakoulut Turussa

Turun alueella toimii neljä ammattikorkeakoulua:

•    Diakonia-ammattikorkeakoulu
•    Humanistinen ammattikorkeakoulu
•    Turun ammattikorkeakoulu
•    Yrkeshögskolan Novia

Yliopistoja on kaksi. Turun yliopisto on kuuden tiedekunnan monialainen yliopisto, joka tarjoaa yli 60 oppiainetta, koulutusohjelmaa tai koulutusta. Yliopisto on Suomen toiseksi suurin. Kauppatieteitä voit opiskella Turun yliopistoon kuuluvassa kauppakorkeakoulussa, joka keskittyy kauppatieteelliseen opetukseen ja tutkimukseen ollen yksi Suomen suurimmista toimijoista. Koulutus sisältää monipuolisen valikoiman liiketaloustieteitä, muita kauppa- ja taloustieteellisiä aineita sekä kieliä. Åbo Akademi on seitsemän tiedekunnan laaja-alainen, ruotsinkielinen yliopisto, jonka tiedekunnista kaksi sijaistee Vaasassa. Åbo Akademi on Helsingin yliopiston jälkeen suurin ruotsinkielinen opinahjo. Katso lisää Turussa tarjottavista koulutuksista tästä.

"Kaupunki on erittäin eläväinen ja tekemistä riittää opiskelijoilla opiskelupaikasta riippumatta. Kannattaa heittäytyä kaikenlaisiin tapahtumiin täysillä mukaan, jolloin verkosto muotoutuu ja kasvaa ihan huomaamatta. Kyseisistä tapahtumista voi ilmaantua mitä mielenkiintoisempia tulevaisuuden kontakteja!" Matti, 25-v

"Turku on opiskelijakaupunkina aivan loistava! Jokaiselle löytyy jotakin: juhlia, kerhoja, liikuntatapahtumia yms." Miia, 23-v

Lähteet

turku.fi, tys.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia