🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Espoo on Suomen kolmanneksi paras opiskelukaupunki 2024 🥉

Selvitimme Suomen kymmenen parasta opiskelukaupunkia vuonna 2024. Espoo sijoittui viime vuoden tapaan kolmanneksi.

TOP 10 Opiskelukaupungit 2024: Espoo

Espoo on Suomen kolmanneksi paras opiskelukaupunki vuosimallia 2024!

Espoo pitää tiukasti kiinni Suomen korkeakoulukaupunkien kärkipaikoista, sillä se sijoittuu listalla viime vuoden tapaan kolmanneksi. Espoo tunnetaan Suomen toiseksi suurimpana kaupungina, teekkarien pyhätöstä Otaniemestä sekä kaupunkina, josta tuntuu löytyvän aina jotain uutta ja yllättävää.

Espoossa sijaitsevat myös Kansallispuisto Nuuksio ja Espoon Keskuspuisto, joissa voi omien mieltymyksiensä mukaan esimerkiksi lenkkeillä tai ihan vain nauttia luonnon rauhasta. 


🏙️

Väkiluku

314 024

🏫

Korkeakoulujen määrä

3

💡

Tiesitkö tätä?

Espoon rantaraitti on 40 km pitkä.


Espoon korkeakoulujen laatu vakuuttaa

Espoo menestyy selvityksessämme erittäin hyvin, kun tarkastellaan opetuksen laatua ja opiskelijoiden kokemuksia. Kaupunki tunnetaan erityisen hyvin Aalto-ylipistosta, mutta kaupungista löytyy myös useampi ammattikorkeakoulu. Espoo tarjoaa hyvällä sijainnilla ja loistavilla opintomahdollisuuksillaan kodin vuosittain yli 20 000 opiskelijalle.

Espoo on tunnettu innovaatioista ja teknologiakehityksestä. Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä on merkittävä teknologiakeskittymä, jossa opiskelijat pääsevät osallistumaan innovatiivisiin hankkeisiin ja startupeihin. Espoo tarjoaa opiskelijoille modernin ja kansainvälisen ympäristön, jossa yhdistyvät korkeatasoinen koulutus ja kauniit kampukset.

Espooseen selvästi halutaan opiskelemaan, sillä se sijoittuu selvityksessämme mainiosti kaupungin vetovoimaa tarkastelevalla mittarilla. 

Espooseen voi rakentaa myös loppuelämän kodin

Espoon korkeakoulut mahdollistavat myös kaupunkiin pidempiaikaisen asettumisen, sillä sieltä löytyy rutkasti maisteri- ja YAMK-tason tutkintoja. Kaupunki sijoittuukin lähelle kärkeä jatko-opiskelumahdollisuuksia tarkastellessa.

Pääkaupunkiseudulla sijaitsevasta kaupungista löytyy myös hyvät mahdollisuudet uran rakentamiselle: kaupunki tarjoaa monipuolisesti ja kattavasti erilaisia työmahdollisuuksia.

Vilkas opiskelijaelämä ja paljon urheilutapahtumia

Espoosta löytyy runsaasti vapaa-ajan toimintaa. Pidät sitten livemusiikista, museoista, teattereista tai urheilusta, kannattaa hyödyntää ison kaupungin mahdollisuudet.

Ulkolenkkeilyyn kaupunki tarjoaa mahtavat merimaisemat 40 kilometrin mittaisella rantaraitilla. Urheilutapahtumien osalta kannattaa suunnata Tapiolan kupeeseen Metro-areenalle, jossa järjestetään niin koripallo-, jääkiekko- kuin luistelutapahtumiakin. Jos taas kaipaa elokuvaelämyksiä kaurismäkeläisessä tunnelmassa, kannattaa suunnata Kino Tapiolaan.

Myös opiskelijaelämä vaikuttaa olevan vilkasta, sillä Espoosta löytyy mahtava kattaus ainejärjestöjä ja opiskelijayhdistyksiä. Ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset ovat mukana järjestämässä hauskaa opiskelijaelämää, mutta ne toimivat myös opiskelijoiden edunvalvojina.


Espoosta sanottua 💬

"Paljon kaikkea kaikelle, pääkaupunkiseudulla joten kaikki on lähellä saatavilla."

"Espoossa on ihanan tiivis mutta monikirjoinen opiskelijayhteisö! Aalto-yliopiston kampus on upea keidas mutta aivan Helsingin lähettyvillä.

"Paljon opiskelumahdollisuuksia ja laadukasta opetusta + enemmän työpaikkkoja opiskelijoille."

"Paljon tapahtumia ja tekemistä."


Korkeakoulut Espoossa:

Aalto-yliopisto
Laurea-ammattikorkeakoulu
Metropolia Ammattikorkeakoulu


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset