Palkka ja tietoa ammatista Dieettikokki

Samankaltaiset ammatit: Baarimestari Emäntä Hotelliemäntä
Lisätietoa ammatista

Dieettikokki on erityisruokavaliopalveluiden ammattilainen, joka valmistaa maistuvat ja terveelliset ateriat asiakkaille, joilla on ruoka-aineallergioita tai -yliherkkyyksiä. Yleisimmät työpaikat ovat keskuskeittiöt sekä henkilöstö- ja lounasravintolat.

Lähteet: keuda.fi, omnia.fi, tredu.fi

Lue lisää ammatista Dieettikokki

Dieettikokki maistuvan ruuan salojen lisäksi myös lukuisat erityisruokavaliot. Dieettikokki valmistaa herkulliset ja terveelliset ateriat asiakkaille, joilla on ruoka-aineallergioita tai -yliherkkyyksiä tai erilaisia ruokavalioon vaikuttavia sairauksia. Ammattilainen tietää myös, miten uskonnot ja kulttuurit vaikuttavat ruuan raaka-aineiden valintaan.

Dieettikokki vastaa työssään aterioiden suunnittelusta ja toteuttamisesta huomioiden muun muassa erityisruokavaliotarpeet, ravitsemukselliset näkökulmat, tuoteturvallisuuden ja kustannukset.

Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen tiimipelaaja, joka laittaa asiakkaan turvallisuuden etusijalle.

Lue lisää ammatista Dieettikokki

Dieettikokki voi työskennellä kuntien ja kaupunkien ruokapalveluyksiköissä, esim. keskuskeittiöissä, monipalvelukeskuksissa, terveyskeskuksissa ja sairaaloissa sekä henkilöstö- ja lounasravintoloissa.

Lue lisää ammatista Dieettikokki

Dieettikokki on suorittanut erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinnon. Koulutukseen hakiessa täytyy olla suoritettuna alan perustutkinto sekä riittävän laajat tiedot ja taidot suurtalous- tai ravintola-alan työelämästä.

Erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinnon voit suorittaa useissa eri ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen.

Lue lisää ammatista Dieettikokki
Keskipalkka
2 485 EUR
kuukaudessa *
* Lähde: Tilastokeskus
Keskipalkka
  • 2 485 EUR
Keskipalkka (kunnat ja valtio, kaikki)
Nyt näytetään:
  • 2 485 EUR
Mainokset