Dieettikokki on erityisruokavaliopalveluiden ammattilainen, joka valmistaa maistuvat ja terveelliset ateriat asiakkaille, joilla on ruoka-aineallergioita tai -yliherkkyyksiä. Yleisimmät työpaikat ovat keskuskeittiöt sekä henkilöstö- ja lounasravintolat.

Lähteet: keuda.fi, omnia.fi, tredu.fi

Dieettikokki maistuvan ruuan salojen lisäksi myös lukuisat erityisruokavaliot. Dieettikokki valmistaa herkulliset ja terveelliset ateriat asiakkaille, joilla on ruoka-aineallergioita tai -yliherkkyyksiä tai erilaisia ruokavalioon vaikuttavia sairauksia. Ammattilainen tietää myös, miten uskonnot ja kulttuurit vaikuttavat ruuan raaka-aineiden valintaan.

Dieett

Lue lisää ammatista Dieettikokki

Dieettikokki voi työskennellä kuntien ja kaupunkien ruokapalveluyksiköissä, esim. keskuskeittiöissä, monipalvelukeskuksissa, terveyskeskuksissa ja sairaaloissa sekä henkilöstö- ja lounasravintoloissa.

Dieettikokki on suorittanut erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinnon. Koulutukseen hakiessa täytyy olla suoritettuna alan perustutkinto sekä riittävän laajat tiedot ja taidot suurtalous- tai ravintola-alan työelämästä.

Erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinnon voit suorittaa useissa eri ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen.

Lue lisää ammatista Dieettikokki
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Dieettikokki tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 485 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Dieettikokki

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 485 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset