Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta

Korean kielen opiskelu

Korean kieltä voi opiskella Suomessa monilla paikkakunnilla useissa eri oppilaitoksissa kurssimuotoisesti. Koulutusohjelmia ja yksittäisiä kursseja järjestetään aina kansanopistoista yliopistotasolle.

Korean kielen opiskelu yliopistossa

HELSINGIN YLIOPISTO, Korea

Helsingin yliopiston kielten kandiohjelmassa on mahdollisuus opiskella korean kieltä. Korean opintosuunnassa ei vaadita aikaisempaa kielitaitoa, sillä opetus alkaa alkeista. Uusia opiskelijoita otetaan korean kielen opintosuuntaan vain joka toinen vuosi (parillisina vuosina).

Korean opintosuunta tarjoaa opiskelijalle hyvän korean kielen taidon sekä Korean kulttuurin tuntemista. Keskeistä opinnoissa on hyvän käytännön kielitaidon saavuttaminen ja sen soveltaminen kulttuurikontekstiin. Opinnoissa tutustutaan nykypäivän kulttuuriin ja sosiaalisiin aspekteihin sekä kulttuuritraditioihin. Valinnaisiin opintoihin sopii esimerkiksi Aasian tutkimuksen opinnot kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmasta tai vaikka toisen kielen opinnot.

HELSINGIN YLIOPISTO, KULTTUURIEN TUTKIMUS

Helsingin yliopistossa on tarjolla myös kulttuurien tutkimuksen kandiohjelma. Perusopinnot ovat jokaiselle kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman opiskelijalle samat. Yhteisten opintojen suorittamisen jälkeen opiskelija voi valita opintosuunnakseen Aasian tutkimuksen. Aasian tutkimuksessa perehdytään aasialaisten maiden historiaan, kulttuureihin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Opinnoissa keskitytään erityisesti Kiinan, Japanin, Korean ja Intian alueiden kysymyksiin. Pääsääntöisesti opiskelijat liittävät opintoihinsa myös jonkun alueen keskeisen kielen, kuten korean, japanin, hindin tai kiinan, opintoja.

Korean kielen opiskelu kansanopistossa

Kansanopistossa voi suorittaa lukuvuoden mittaisen korean kielen ja kulttuurin linjan, jossa opiskelu aloitetaan aakkostosta, Hangulista sekä tavujen rakentamisesta ja ääntämyksestä. Lisäksi opiskellaan käytännöllisiä ilmaisuja, joita tarvitaan erilaisissa arkipäivän tilanteissa. Tavoitteena on oppia varioimaan näitä ilmaisuja peruskieliopin pohjalta. Hyvän pohjatiedon rakentamisen jälkeen edetään yksinkertaisten tekstien lukemiseen ja tuottamiseen. Tavoitteena on saavuttaa korean kielessä taitotaso A2–B1.

Korean kielen ja kulttuurin linjalla ei edellytetä aiempaa kielitaitoa, sillä opetus aloitetaan korean kielen alkeista.

Korean kielen opiskelu yksittäisinä kursseina

Korean kieltä voi opiskella yksittäisinä kursseina esimerkiksi avoimessa yliopistossa tai yliopistojen kielikeskuksissa. Myös työväenopistoissa, kansalaisopistoissa ja aikuisopistoissa on tarjolla yksittäisiä korean kielen kursseja. Lisäksi muutamissa peruskouluissa, lukioissa ja ammattikorkeakouluissa on mahdollista suorittaa korean kielen kursseja.

Korean kielen opiskelu ulkomailla

Ulkomailla löytyy monia vaihtoehtoja korean kielen opiskeluun. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat kokeilla omia siipiäsi ulkomailla opiskellen korean kieltä. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä, rohkaistua puhumaan vierasta kieltä ja saada uusia kokemuksia ja ystäviä ympäri maailmaa. Kielikurssit kestävän useimmiten muutamia viikkoja, kun taas vaihto-opiskeluun voi lähteä lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.

Palaa sivun alkuun


Lähteet: 
Helsingin yliopisto, Joutsenon Opisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!