Opiskelu Lahdessa

Vireä ja liikunnallinen Lahti

Urheilukaupunkina arvostettu Lahti tunnetaan myös maailmalla ympäristö- ja muotoiluosaamisestaan. Lahdessa liikut paikasta toiseen helposti ja vietät vapaa-aikasi vaikkapa laadukkailla liikuntapaikoilla.
Näyttää 1-20 koulutusta 67 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 67 tuloksesta
1
2
3
4

Lahden kaupunki / Pertti Klemola

"Lahti on urheilukaupunki henkeen ja vereen. Siellä on lyhyet välimatkat, mikä helpottaa liikkumista ja pyörällä pääsee joka paikkaan kätevästi. Vesijärvi ja satama yleisesti ovat tosi kauniita, varsinkin kesällä, ja ne yhdessä ovat sellainen lahtelaisten olohuone kesäisin."

– Petra, 22 v.

Urheilukaupunki Lahti

Lahti sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Suomen pääkaupungista Helsingistä. 120 000 asukkaan Lahti on vireä kulttuurikaupunki, joka sijaitsee Vesijärven rannalla. Kaupungissa voi nauttia korkeatasoisesta teatterista ja taidenäyttelyistä. Kaupungin Taidemuseo ja lukuisat galleriat ovat laadukkaita ja niitä tullaan katsomaan pitkänkin matkan päästä.

Vuosittain lahdessa järjestetään lukuisia kansainvälisiä tapahtumia. Näitä ovat muun muassa Finlandiahiihto, Salpausselän kisat, Lahden kansainvälinen kirjailijakokous, Urkuviikot sekä Jazztori. Lisäksi satamassa sijaitsevassa puisessa Sibeliustalossa järjestetään konsertteja ja kongresseja ympäri vuoden.

Liikuntapalvelut Lahdessa

Lahti on merkittävä suomalainen ja myös kansainvälinen liikunta- ja urheilukaupunki. Kaupungin liikuntatoimi vastaa liikuntapaikkojen kunnossapidosta ja siten kaupungissa on loistavat edellytykset eri-ikäisten kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiselle liikunnan avulla. 

Lahden alueella on noin 100 liikuntapaikkaa. Kolmen uimahallin, Launeen harjoitusjäähallin, Suurhallin, Lahden jäähallin ja Urheilutalon lisäksi merkittävä sisäliikuntatila löytyy Mustakallion väestönsuojasta, jossa voidaan harrastaa mm. telinevoimistelua, yleisurheilun heittolajeja ja kuntosaliharjoittelua. Lahdesta löytyy myös useita ulkokenttiä ja lähiliikuntapaikkoja.

Lisäksi Salpausselän ja Lahden alueen maastojen yli 100 km laajuinen latu- ja retkeilyreittiverkosto on kaupunkiympäristöön kiinteästi liittyvä ja helposti saavutettavissa oleva luontoliikunnan harrastuspaikka niin kesällä kuin talvellakin.

Asuminen ja opiskelija-asunnot Lahdessa

Lahdessa vuokra-asunnon voi löytää verrattain edulliseen hintaan. Lahden talot Oy tarjoaa asuntoja mm. päätoimisesti opiskeleville. Asuntoa haetaan täyttämällä Lahden talojen sivuilta löytyvä hakulomake. Asuntoja voi vuokrata myös yksityisiltä markkinoilta.

Lukio-opiskelu Lahdessa

Lahdessa lukiokoulutusta tarjoavat Kannaksen lukio, Lahden lyseo ja Tiirismaan lukio. Lahden lukioissa opiskelee yhteensä noin 2500 lukiolaista.

Kaikissa Lahden lukioissa on yleislinja, jonka lisäksi lukiolla on omat erityistehtävänsä: Kannaksessa kuvataide ja muotoilu sekä IB-linja, Lyseossa luonnontieteen, matematiikan ja teknologian linja sekä liikunta, Tiirismaalla musiikkilinja.

Ammatillinen koulutus Lahdessa

Koulutuskeskus Salpaus tarjoaa ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille sekä lisäksi lukiokoulutusta ja koulutus-, asiantuntija- ja kehittämispalveluja yrityksille ja yhteisöille. Salpauksessa voi myös hankkia ammatillisen tutkinnon ohella valkolakin suorittamalla yhdistelmätutkinnon.

Lisäksi Lahdessa voi opiskella Lahden hierojakoulussa, Lahden kansanopistossa, Lahden konservatoriossa, Päijät-Hämeen kesäyliopistossa ja Suomen Diakoniaopistossa.

Ammattikorkeakoulut Lahdessa

Lahden ammattikorkeakoulussa LAMK:issa opiskelee noin 5 000 opiskelijaa. LAMK on tunnettu erityisesti laadukkaasta muotoilukoulutuksestaan. LAMK järjestää sekä alempia että ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja neljässä yksikössä:

  • Liiketalouden ja matkailun ala
  • Muotoiluinstituutti
  • Sosiaali- ja terveysala
  • Tekniikan ala 

Lahden yliopistokampus

Lahden yliopistokampus on verkostomallinen tiedeyhteisö, joka profiloituu kaupunkiympäristöjen ja niiden elinkeinoelämän tutkimukseen. Yliopistokeskus toimii vuorovaikutuksessa muun yhteiskunnan kanssa sekä edistää toiminnan alueellista vaikuttavuutta.

Lahden yliopistokeskuksen yksiköt tarjoavat yliopistotason opetusta sekä tutkintoon tähtäävänä perus- ja jatko-opetuksena että eripituisina täydennyskoulutusohjelmina ja avoimen yliopiston opintoina. Koulutustarjontaan kuuluu myös yrityksille räätälöityjä koulutuksia.

» Tutustu Lahden koulutustarjontaan

Sataman Pianopaviljonki / Ilona Reiniharju

Lähteet: lahti.fi ; salpaus.fi ; lyk.fi ; lamk.fi ; lahdenyliopistokeskus.fi ; lahdentalot.fi

Kuvat: Lahden kaupungin kuvapankki, Pertti Klemola ja Ilona Reiniharju

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!