🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Matematiikka
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 40 tuloksesta
1
2
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Matematiikka

Matematiikka

Matematiikka jaetaan usein yleiseen ja sovellettuun matematiikkaan. Yleisessä matematiikassa tutkitaan matemaattisia rakenteita täsmällisin päättelysäännöin, jolloin työ kohdistuu matematiikkaan itseensä. Sovellettuun matematiikkaan erikoistuneet matemaatikot työskentelevät yleensä matematiikan ulkopuolisten ongelmien parissa, jolloin työ on käytännönläheisempää. Tehtäviä on tarjolla eri toimialojen yrityksissä

Matematiikan opinnot

Yliopistoissa voi opiskella matematiikkaa luonnontieteellisellä koulutusalalla. Alempi korkeakoulututkinto on luonnontieteiden kandidaatti ja ylempi korkeakoulututkinto on filosofian maisteri. Voit opiskella matematiikkaa Turun yliopistossa Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnassa, Itä-Suomen yliopistossa Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnassa, Joensuun kampuksella ja Tampereen yliopistossa Luonnontieteellisessä tiedekunnassa. Peruopinnot matematiikassa voi suorittaa avoimessa yliopistossa.

Opettajiksi aikovien on suoritettava myös pedagogiset opinnot. Matematiikan opettajat opettavat usein myös jotakin muuta ainetta, kuten kemiaa, fysiikkaa tai tietotekniikkaa. Saadakseen pätevyyden näiden aineiden opettamiseen, tutkintoon on sisällytettävä riittävä määrä näiden aineiden opintoja.

Tilastotieteen opinnot

Matematiikka on olennainen osa tilastotiedettä, jota tarvitaan monien alojen tutkimuksessa, esimerkiksi lääketieteessä, biologiassa, biotekniikassa, tietotekniikassa, taloustieteessä, psykologiassa sekä ympäristön- metsän-, maatalouden- ja riistantutkimuksessa.

Tilastotiedettä voi opiskella pääaineena useimmissa yliopistoissa. Alempi korkeakoulututkinto on luonnontieteiden kandidaatti ja ylempi filosofian maisteri. Tilastotieteilijälle tarpeellisia sivuaineita ovat matematiikka ja tietotekniikka, joiden perustiedot ovat välttämättömiä tilastotieteen opiskelussa. Tilastotieteilijä voi suuntautua myös hallinnollisiin tai elinkeinoelämän tehtäviin, jolloin tarpeeseen voivat tulla sivuaineet yhteiskunta- tai taloustieteistä. 

Matematiikan opintoja voit suorittaa Matematiikan ja tilastotieteen laitoksella Turun yliopistossa ja Jyväskylän yliopistossa Matematiikan ja tilastotieteen laitoksella. Tilastotiedettä voi opiskella myös yhteiskuntatieteissä.

Matematiikka ja tekniset tieteet

Matematiikkaa voi opiskella teknisissä tieteissä. Tampereen teknillinen yliopisto ja Aalto yliopisto tarjoavat matematiikan opintoja. Alempi korkeakoulututkinto on  teknisten tieteiden kandidaatti ja ylempi on diplomi-insinööri.

Matematiikan opiskelu ulkomailla

Opiskelijavaihto-ohjelmaan osallistuminen on helpoin ja suosituin tapa lähteä määräaikaisesti ulkomaille. Suomalaiset oppilaitokset osallistuvatkin moniin erilaisiin vaihto-ohjelmiin, joiden lisäksi niillä saattaa olla omia vaihtosopimuksia.

Jos olet kiinnostunut suorittamaan koko matematiikan koulutuksen ulkomailla, ota siinä tapauksessa suoraan yhteyttä kiinnostuksesi kohteena olevaan kouluun.

Matematiikka työelämässä

Matemaatikon työ voi sisältää usein laskelmien tekemistä teknistä, luonnontieteellistä tai jotakin muuta tutkimusta varten. Matemaatikkoja työskentelee myös opettajina ja asiantuntijoina. Työpaikkoja on yliopistoissa ja oppilaitoksissa, kuntien ja valtion hallinnossa sekä elinkeinoelämän palveluksessa.

Tilastotieteen ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö työskentelee tutkimus-, suunnittelu- tai opetustehtävissä. Työpaikkoja on erilaisissa tutkimuslaitoksissa kuten Tilastokeskuksessa, Kansanterveyslaitoksessa ja Metsäntutkimuslaitoksessa, lääketehtaissa, yliopistoissa, markkinatutkimuslaitoksissa, vakuutusyhtiöissä ja pankeissa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, opintopolku.fi