Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-31 yhteensä 31 tulosta
Näyttää 1-31 yhteensä 31 tulosta
 

Rovaniemen kaupunki


Rovaniemi – Lapin sykkivä sydän, opiskelijan virkeä opiskelupaikka

Rovaniemi on kahden suurjoen tuntumaan muodostunut kehittyvä, kansainvälinen kaupan, hallinnon ja koulutuksen kaupunki, joka on aina ollut portti Lappiin. 60 000 asukkaan kaupunki on loistavan sijaintinsa ansioista kasvanut luontevasti Lapin pääkaupungiksi, jolla on oma rytmistä. Rovaniemen sanotaankin olevan sopivan rauhoittava, mutta silti sykähdyttävä. Joskus puhutaan jopa Lapin sykkivästä sydämestä. Opiskelijalle kaupunki tarjoaa mahdollisuuden nauttia kahdeksasta uskomattoman erilaisesta ja kauniista vuodenajasta, jotka seudun asukkaat ovat aikoinaan jäsentäneet ympäristön olosuhteiden perusteella.

Kaupunki täyttää myös kulttuurinnälkäisten vatsat, sillä kulttuuripalvelut pitävät huolen, että kaupungissa on mahdollista nähdä ja kokea elämyksiä aina tanssista ja teatterista museoihin ja nähtävyyksiin. Liikkujalle kaupunki tarjoaa monipuolista urheiluseuratoimintaa sekä tietysti mahtavat puitteet ulkoiluun!

Asuminen Rovaniemellä

Rovaniemi tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia asumiseen. Kaupungissa voit asua laadukkaassa keskusta-asunnossa tai rauhallisella maaseudulla kylissä. Asumiseen on tarjolla myös erilaisia asumismuotoja jokaisen elämäntilanteeseen sopivaksi.

Opiskelijan oma taloudellinen tilanne määrittää pitkälti sen, millainen asumismuoto on juuri hänelle sopiva. Lukiossa, ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa opiskeleva voi hakea asuntoa Domus Arctiva -säätiöltä. Tämän lisäksi myös Lapin yliopisto tiedottaa opiskelijoille vuokrattavista asunnoista. Lisätietoa asunnoista löydät ylioppilaskunnan verkkosivuilta.

Opiskelijan kannattaa toki katsoa myös vapaiden asuntomarkkinoiden tarjontaa. Yksityiset henkilöt ilmoittavat vuokrattavista asunnoistaan niin internetissä erilaisilla palstoilla kuin myös lehti-ilmoituksilla.

Opiskelu Rovaniemellä: lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus

Rovaniemen kaupungin alueella toimii neljä lukiota: Lyseonpuiston lukio, Muurolan lukio, Ounasvaaran lukio ja Rovaniemen ammattilukio. Ammatillisia oppilaitoksia Rovaniemellä on kaksi. Lapin Ammattiopisto tarjoaa ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta kaikilla koulutusaloilla lukuun ottamatta liikunta-alaa ja matkailu-, ravitsemis- ja talousalaa. Tämän lisäksi Rovaniemellä toimii liikunta-alan koulutukseen keskittyvä Santasport Lapin Urheiluopisto.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut Rovaniemellä

Rovaniemellä toimii vuonna 1979 perustettu Lapin yliopisto, joka on monialainen ja kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto. Yliopiston koulutus- ja tutkimusaloihin kuuluvat kasvatustieteet, oikeustiede, taideteollinen ala, matkailu ja liiketoiminta, yhteiskuntatieteet sekä pohjoiset ja arktiset kysymykset.

Rovaniemen ammattikorkeakoulu eli RAMK on EU:n pohjoisin ammattikorkeakoulu, jonka kampukset sijaitsevat kaupungin keskustan tuntumassa. RAMKissa on 11 suomenkielistä ja 3 englanninkielistä ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusohjelmaa skeä lisäksi 5 ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa ohjelmaa ja yksi englanninkielinen erikoistumisopintokokonaisuus. Opiskelijoita ammattikorkeakoulussa on noin 3000 ja vuosittain otetaan noin 570 uutta nuorisoasteen opiskelijaa.

» Katso lisää Rovaniemen koulutustarjonnasta!

Lähteet

rovaniemi.fi
ulapland.fi
ramk.fi

Kuvat

rovaniemi.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia