Opiskelu Rovaniemellä

Sinustako joulupukin naapuri?

Rovaniemi on urbaani keidas keskellä arktista luontoa. Lapin pääkaupunki tarjoaa opiskelijalle paitsi mielenkiintoisia koulutusmahdollisuuksia, myös ainutlaatuisen tilaisuuden nauttia Lapin luonnosta ja vuodenajoista.
Näyttää 1-20 koulutusta 49 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 49 tuloksesta
1
2
3

Rovaniemi – Lapin sykkivä sydän, opiskelijan virkeä opiskelupaikka

Rovaniemi on kahden suurjoen tuntumaan muodostunut kehittyvä, kansainvälinen kaupan, hallinnon ja koulutuksen kaupunki, joka on aina ollut portti Lappiin. Yli 60 000 asukkaan kaupunki on loistavan sijaintinsa ansioista kasvanut luontevasti Lapin pääkaupungiksi, jolla on oma rytmistä. Rovaniemen sanotaankin olevan sopivan rauhoittava, mutta silti sykähdyttävä. Joskus puhutaan jopa Lapin sykkivästä sydämestä.

Opiskelijalle kaupunki tarjoaa mahdollisuuden nauttia kahdeksasta uskomattoman erilaisesta ja kauniista vuodenajasta, jotka seudun asukkaat ovat aikoinaan jäsentäneet ympäristön olosuhteiden perusteella.

Kaupunki täyttää myös kulttuurinnälkäisten vatsat, sillä kulttuuripalvelut pitävät huolen siitä, että kaupungissa on mahdollista nähdä ja kokea elämyksiä aina tanssista ja teatterista museoihin ja nähtävyyksiin. Liikkujalle kaupunki tarjoaa monipuolista urheiluseuratoimintaa sekä tietysti mahtavat puitteet ulkoiluun!

Asuminen Rovaniemellä

Rovaniemi tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia asumiseen. Kaupungissa voit asua laadukkaassa keskusta-asunnossa tai rauhallisella maaseudulla kylissä. Asumiseen on tarjolla myös erilaisia asumismuotoja, jotka sopivat erilaisiin elämäntilanteisiin.

Opiskelijan oma taloudellinen tilanne määrittää pitkälti sen, millainen asumismuoto on juuri hänelle sopiva. Lukiossa, ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa opiskeleva voi hakea asuntoa Domus Arctiva -säätiöltä. Tämän lisäksi myös Lapin yliopisto tiedottaa opiskelijoille vuokrattavista asunnoista. Lisätietoa asunnoista löydät ylioppilaskunnan verkkosivuilta.

Opiskelijan kannattaa toki katsoa myös vapaiden asuntomarkkinoiden tarjontaa. Yksityiset henkilöt ilmoittavat vuokrattavista asunnoistaan niin netissä kuin myös lehti-ilmoituksilla.

Opiskelu Rovaniemellä: lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus

Rovaniemen kaupungin alueella toimivat Lyseonpuiston lukio, Ounasvaaran lukio, Rovaniemen ammattilukio ja Rovaniemen aikuislukio.

Ammatillisia oppilaitoksia Rovaniemellä on kaksi. Lapin koulutuskeskus REDU tarjoaa ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta kaikilla koulutusaloilla lukuun ottamatta liikunta-alaa ja matkailu-, ravitsemis- ja talousalaa. Tämän lisäksi Rovaniemellä toimii liikunta-alan koulutukseen keskittyvä Santasport Lapin Urheiluopisto.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut Rovaniemellä

Rovaniemellä toimii vuonna 1979 perustettu Lapin yliopisto, joka on monialainen ja kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto. Yliopiston koulutus- ja tutkimusaloihin kuuluvat kasvatustieteet, oikeustiede, taide ja muotoilu, yhteiskuntatieteet sekä pohjoiset ja arktiset kysymykset.

Lähteet; rovaniemi.fi; ulapland.fi; redu.fi

Kuvat: rovaniemi.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!