Eräopas suunnittelee ja järjestää luonto- ja eräretkiä luonto- ja ohjelmapalveluyrityksen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Ammatissa tarvitaan hyviä erätaitoja, luonnon tuntemusta, asiakaspalvelutaitoja, kielitaitoa ja hyvää kuntoa.

Eräopas opastaa asiakkaita luontoon suuntautuvilla retkillä ja vaelluksilla eri vuodenaikoina. Työ on samankaltaista kuin oppaan työ, mutta luonto- ja eräoppaan on tunnettava myös luonto ja siellä liikkuminen.

Oppaan ammatti on sosiaalista asiakaspalvelutyötä, jossa opastettavat ryhmät vaihtelevat yritysryhmistä lapsi- ja turistiryhmiin, mikä asettaa työlle

Lue lisää ammatista Eräopas

Eräoppaan työskentelevät luonto- ja ohjelmapalveluyrityksissä. Osa toimii itsenäisinä yrittäjinä. Monille eräoppaille opastyö on toinen ammatti.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon. Tutkinnossa voi suuntautua luontoalaan, jolloin tutkintonimike on luonto-ohjaaja.

Perustutkinnon voi suorittaa myös näyttötutkintona. Myös erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon voi suorittaa näyttötutkintona.

Eräopaskursseja järjestetään eri oppilaitoksissa

Lue lisää ammatista Eräopas
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset