Keittäjä valmistaa ruokaa ja suunnittelee ruokahuoltoa esimerkiksi oppilaitoksissa ja vanhainkodissa. Ammatissa tarvitaan sekä ruoanvalmistustaitoja, että vastuullisuutta ja yhteistyökykyä. Myös erinomainen hygieniaosaaminen on keskeistä.

Keittäjä toimii ruoanvalmistuksen sekä ruokahuollon suunnittelun ja organisoimisen tehtävissä erinäisissä keittiöissä esimerkiksi oppilaitoksissa tai vanhainkodeissa. Keittäjän vastuut ja tehtävät ovat työpaikkakohtaisia ja riippuvat esimerkiksi keittiön koostaa. Tyypillisiä tehtäviä ovat kuitenkin ruokalistojen suunnittelu, ruokien tilaus, ruoanvalmistus

Lue lisää ammatista Keittäjä

Työpaikkoja ovat muun muassa sairaalan, vanhainkodin, päiväkodin, oppilaitoksen, puolustusvoimien keittiöt tai yrityksen henkilöstöravintolat. 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon (kokki). 

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös ruokapalvelujen ammattitutkinto (suurtalouskokki) ja erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto (dieettikokki). 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Lue lisää ammatista Keittäjä
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Keittäjä tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 425 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 424 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 429 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Keittäjä

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 425 EUR
  • 2 424 EUR
  • 2 429 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset