Kokki valmistaa ja suunnittelee ruoka-annoksia ravintolan asiakkaille. Keittiön usein kiireinen työtahti edellyttää ripeyttä ja organisointikykyä. Työssä tarvitaan myös kädentaitoja, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Työpaikkana voi olla esimerkiksi hotelliravintola, korkeatasoinen ruokaravintola, henkilöstöravintola tai etninen

Lue lisää ammatista Kokki

Kokki valmistaa ravintolan asiakkaille monenlaisia kylmiä ja lämpimiä ruokia. Työhön kuuluu myös erilaisten raaka-aineiden ja puolivalmisteiden esikäsittelyä, käsittelyä ja kypsentämistä.

Ruoanvalmistus tapahtuu pääasiassa keittiössä, mutta toisinaan kokit joutuvat viimeistelemään, esittelemään ja annostelemaan ruokia myös ravintolasalissa. Työn vuoksi on

Lue lisää ammatista Kokki

Ravintolakokki voi työskennellä esimerkiksi hotelliravintolassa, korkeatasoisessa ruokaravintolassa, henkilöstöravintolassa, pizzeriassa, etnisessä ravintolassa tai muissa ravintoloissa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokiksi suuntautuen.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös ravintolakokin ja suurtalouskokin ammattitutkinto sekä dieettikokin erikoisammattitutkinto.

 Lue lisää ammatista Kokki
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Kokki tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 434 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 441 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 398 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Kokki

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 434 EUR
  • 2 441 EUR
  • 2 398 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset