Meijeriteollisuuden laboratorioissa työskentelevät laborantit tekevät maitotuotteiden laadunvarmistusta, raaka-aineiden laadunvalvontaa ja tuotantohygienian valvontaa. Tehtäviin kuuluu näytteiden ottoa ja analysointia sekä raportointia. Ammatissa on tunnettava kemiaa ja mikrobiologiaa sekä hallittava näytteiden otto ja analysointi laatujärjestelmien
Palkka ja tietoa ammatista Laborantti, meijeriteollisuus
Meijeriteollisuudessa työskentelevän laborantin työ on valmiiden maitotuotteiden laadun varmistamista sekä erilaisten analyysien tekemistä raaka-aineista ja tuotantoympäristöstä. Työn tavoitteena on luotettavien analyysitulosten tekeminen nopeasti ja kustannustehokkaasti.
Laboratoriosta ja tehtävänkuvasta riippuen työ liittyy raaka-aineiden tai valmiiden
Meijerit.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa laboratorioalan perustutkinnon. Tutkintonimike on laborantti.
Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella sekä näyttötutkintona.
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset