Laboratoriohoitaja on entinen nimitys nykyiselle bioanalyytikon ammatille. Bioanalyytikon (ent. laboratoriohoitaja) tekee erilaisia laboratoriotutkimuksia. Hän ottaa erilaisia näytteitä ja vastaa tulosten analysoinnista ja raportoinnista. Bioanalyytikolta vaaditaan tarkkuutta.

Bioanalyytikko (ent. laboratoriohoitaja) osallistuu laboratoriopalvelujen tuottamiseen tekemällä itsenäisesti laboratoriotutkimuksia ja vastaamalla niiden luotettavuudesta ja tulosten raportoinnista.

Bioanalyytikon suorittamien laboratoriotutkimusten tuloksia ja alan tutkimustietoa käytetään terveyden edistämiseen, työkyvyn arvioimiseen, sairauksien

Lue lisää ammatista Laboratoriohoitaja

Tyypillisiä työpaikkoja ovat terveyskeskusten, sairaaloiden, yliopistojen ja lääketieteellisten tutkimuslaitosten laboratoriot sekä yksityiset laboratoriot.

Monet bioanalyytikot sijoittuvat lääke- ja biotieteellisiin tutkimuslaitoksiin sekä ympäristöterveydenhuollon laboratorioihin.

Bioanalyytikkoja työskentelee myös terveydenhuolto- ja laboratorioalan

Lue lisää ammatista Laboratoriohoitaja

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella bioanalytiikkaa ja suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon bioanalyytikko (AMK).

* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Laboratoriohoitaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 287 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
3 281 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 359 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Laboratoriohoitaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 287 EUR
  • 3 281 EUR
  • 3 359 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset