Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Laivakokki työskentelee aluksen keittiössä valmistaen matkustajille ja henkilökunnalle aterioita. Hän huolehtii myös keittiön puhtaanapidosta ja ruokavarastoista. Laivakokit työskentelevät matkustaja- ja rahti-aluksilla. Työskentely laivoilla vaatii sopeutumista ahtaisiin tiloihin, vaihteleviin olosuhteisiin ja pitkiin aikoihin merellä yhtäjaksoisesti.

Lue lisää ammatista Laivakokki

Laivakokki työskentelee aluksen keittiössä valmistaen sen matkustajille ja henkilökunnalle aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Laivoilla ateriat ovat monipuolisia, ja niiden tulee olla terveellisiä ja maukkaita.

Tehtäviin kuuluu kylmien ja lämpimien ruokien valmistus samoin kuin arkisten ja juhlavien ruokien valmistus. Pitkän linjan aluksilla kokki myös

Lue lisää ammatista Laivakokki

Laivakokit voivat työskennellä matkustaja-aluksilla, rahti-aluksilla sekä jäänmurtajilla ja hinaajilla.

Laivakokin koulutuksen saanut voi työskennellä myös maissa.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon. Tutkintonimike on kokki.

Laivakokilta vaaditaan myös merenkulkualan edellyttämä turvallisuuskoulutus, joka voidaan sisällyttää tutkintoon.

Alalla on mahdollista suorittaa myös ravintolakokin ammattitutkinto ja suurtalouskokin ammattitutkinto sekä

Lue lisää ammatista Laivakokki
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset