Laivatarjoilija työskentelee matkustaja-aluksella, jossa asiakaspalvelutyöhön kuuluu tilausten vastaanottamista, tarjoiltavien ruokien, juomien ja astioiden kuljetusta sekä myyntiä ja laskuttamista. Tarjoiluosaamisen, asiakaspalvelutaitojen ja kielitaidon lisäksi ammatti edellyttää sopeutumista aluksen erityiseen työympäristöön.

 

Laivatarjoilijan tehtävänä on esitellä ja suositella ruokia ja juomia asiakkaille laivan ravintolassa. Työhön kuuluu tilausten vastaanottamista, ruokien ja juomien tarjoilua sekä astioiden kuljetusta ja laskuttamista.

Laivatarjoilija voi myös viimeistellä ja annostella ruoka-annoksia salissa asiakkaiden edessä. Tarjoilijan on myös tiedettävä miten ja mistä

Lue lisää ammatista Laivatarjoilija

Laivatarjoilijan työpaikkoja ovat lähinnä varustamoiden matkustaja-alukset.

Työpaikkoja on myös ravintoloissa maissa.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon asiakaspalveluun suuntautuen. Tutkintonimike on tarjoilija.

Perustutkinto voidaan suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös tarjoilijan ammattitutkinto.

 







* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset