Leipomotyöntekijä työskentelee leipomoiden tuotantotehtävissä, jotka vaihtelevat koneiden käyttämisestä raaka-aineiden annosteluun. Työpaikkoina ovat erikokoiset leipomot. Ammatissa tarvitaan tuotannon tuntemusta, kädentaitoja ja huolellisuutta.

Leipomotyöntekijä työskentelee leipomoissa erilaissa tuotantotehtävissä hoitaen esimerkiksi koneita, joilla valmistetaan taikinaa sekä muotoillaan ja leivotaan erilaisia ruoka- ja kahvileipätuotteita.

Leipomotyöntekijät käyttävät työssään pala-, kaulaus-, täyttö-, annostelu- ja pakkauskoneita. Työhön kuuluu myös annostelua, jossa punnitaan taikinaosastoille

Lue lisää ammatista Leipomotyöntekijä

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon. Tutkinnossa voi suuntautua leipomoalaan, jolloin tutkintonimike on leipuri-kondiittori.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös leipurin ammattitutkinto ja leipomoteollisuuden ammattitutkinto sekä

Lue lisää ammatista Leipomotyöntekijä
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset