Leipomotyöntekijä työskentelee leipomoiden tuotantotehtävissä, jotka vaihtelevat koneiden käyttämisestä raaka-aineiden annosteluun. Työpaikkoina ovat erikokoiset leipomot. Ammatissa tarvitaan tuotannon tuntemusta, kädentaitoja ja huolellisuutta.
Palkka ja tietoa ammatista Leipomotyöntekijä
Leipomotyöntekijä työskentelee leipomoissa erilaissa tuotantotehtävissä hoitaen esimerkiksi koneita, joilla valmistetaan taikinaa sekä muotoillaan ja leivotaan erilaisia ruoka- ja kahvileipätuotteita.
Leipomotyöntekijät käyttävät työssään pala-, kaulaus-, täyttö-, annostelu- ja pakkauskoneita. Työhön kuuluu myös annostelua, jossa punnitaan taikinaosastoille
Leipomot.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon. Tutkinnossa voi suuntautua leipomoalaan, jolloin tutkintonimike on leipuri-kondiittori.
Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.
Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös leipurin ammattitutkinto ja leipomoteollisuuden ammattitutkinto sekä