Leipuri on leipomoteollisuuden ammattilainen, joka työskentelee erikokoisissa leipomoissa valmistaen kahvi- ja ruokaleipiä sekä muita leipomotuotteita. Ammatissa on tunnettava leipomotuotteet ja niiden valmistus sekä leipomon tuotantoprosessi. Leipomotyö edellyttää kädentaitoja, koneiden käyttötaitoa, huolellisuutta sekä hyvää näköä ja herkkää haju- ja
Palkka ja tietoa ammatista Leipuri
Leipuri valmistaa kahvi- ja ruokaleipiä sekä muita leipomotuotteita. Perinteisen leipurin ammattinimikkeen tilalla käytetään usein työtehtävää kuvaavia taikinantekijä, ylöslyöjä tai paistaja -nimikkeitä.
Leipominen alkaa taikinanteolla. Taikinantekijä annostelee ainekset ja valmistaa taikinoita ja massoja. Työ tehdään pääosin koneellisesti. Joissain
Leipomot. Ravintolan keittiöt. Myymälät.
Leipuri – tulevaisuuden ammattisi?
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon. Tutkinnossa voi suuntautua leipomoalaan, jolloin tutkintonimike on leipuri-kondiittori.
Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.
Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös leipurin ammattitutkinto ja leipomoteollisuuden ammattitutkinto sekä leipurimestarin erikoisammattitutkinto.
Selaa alan koulutuksia ja aloita matka kohti unelmiesi ammattia!
Hotelli-, ravintola- ja catering-ala