Leipuri on leipomoteollisuuden ammattilainen, joka työskentelee erikokoisissa leipomoissa valmistaen kahvi- ja ruokaleipiä sekä muita leipomotuotteita. Ammatissa on tunnettava leipomotuotteet ja niiden valmistus sekä leipomon tuotantoprosessi. Leipomotyö edellyttää kädentaitoja, koneiden käyttötaitoa, huolellisuutta sekä hyvää näköä ja herkkää haju- ja
Palkka ja tietoa ammatista Leipuri
Leipuri valmistaa kahvi- ja ruokaleipiä sekä muita leipomotuotteita. Perinteisen leipurin ammattinimikkeen tilalla käytetään usein työtehtävää kuvaavia taikinantekijä, ylöslyöjä tai paistaja -nimikkeitä.
Leipominen alkaa taikinanteolla. Taikinantekijä annostelee ainekset ja valmistaa taikinoita ja massoja. Työ tehdään pääosin koneellisesti. Joissain
Leipomot. Ravintolan keittiöt. Myymälät.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon. Tutkinnossa voi suuntautua leipomoalaan, jolloin tutkintonimike on leipuri-kondiittori.
Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.
Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös leipurin ammattitutkinto ja leipomoteollisuuden ammattitutkinto sekä