🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Meteorologi on ilmatieteen asiantuntija, jonka työtehtävät liittyvät sään ennustamiseen ja tieteelliseen tutkimukseen. Työpaikkoja on mm. Ilmatieteen laitoksella ja Helsingin yliopistossa. Ammatissa tarvitaan tuntemusta ilmakehän fysikaalisista ilmiöistä, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, yhteistyötaitoja ja kiinnostusta sääilmiöitä kohtaan.

Meteorologi on ilmatieteen (meteorologian) asiantuntija. Suurin osa meteorologeista työskentelee sään ennustamisen parissa, mutta alan ammattilaisia työllistävät myös asiakaspalvelu sekä tutkimus- ja kehitystehtävät.

Sää- ja ilmastopalvelun tehtävissä keskeistä on sääennusteiden laadinta ja niiden välittäminen yleisölle. Päivystävän meteorologin työhön

Lue lisää ammatista Meteorologi

Ilmatieteen laitos ja sen alueyksiköt. Puolustusvoimat. Ilmailulaitos. Tiehallinto. YLE. Helsingin yliopisto. Sääalan yritykset (mm. Foreca ja Vaisala). Isot voimayhtiöt.

Meteorologiaa voi opiskella Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa fysikaalisten tieteiden koulutusohjelmassa. Ylempi korkeakoulututkinto on filosofian maisteri.* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset