🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Mikrobiologi tutkii mikro-organismien rakennetta ja elintoimintoja sekä niiden hyödyntämismahdollisuuksia biotekniikassa. Mikrobiologeja työskentelee ympäristöntutkimuksessa, elintarvike- ja lääketeollisuudessa, sairaalalaboratorioissa sekä yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Luonnontieteiden tuntemuksen lisäksi tutkimustyössä tarvitaan

Lue lisää ammatista Mikrobiologi

Mikrobiologit tutkivat mikro-organismien rakennetta ja elintoimintoja sekä niiden hyödyntämismahdollisuuksia biotekniikassa. Tutkimustyö kohdistuu bakteereihin, viruksiin, sieniin ja muihin mikro-organismeihin kuten leviin ja alkueläimiin. Mikrobiologit tutkivat myös kasveista, ihmisistä ja eläimistä otettuja solu- ja kudosviljelyksiä.

Ympäristönäytteitä

Lue lisää ammatista Mikrobiologi

Ympäristöhallinto. Tutkimuslaitokset. Yliopistot. Keskussairaaloiden ja muiden vastaavien laboratoriot. Elintarviketeollisuus. Lääketeollisuus.

 

Yliopistoissa voi opiskella bio- ja ympäristötieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon filosofian maisteri.

Mikrobiologiaa voi opiskella myös Helsingin yliopistossa maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Ylempi korkeakoulututkinto on joko elintarviketieteiden maisteri tai maatalous- ja metsätieteiden maisteri.

Sairaalamikrobiologeilta vaaditaan

Lue lisää ammatista Mikrobiologi
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset