Ammatilliset perustutkinnot

4D - kielet, yhteiskunta ja työelämä

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
suomi
Seuraava aloitus
4 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
suomi
Seuraava aloitus
4 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

4D - kielet, yhteiskunta ja työelämä

Haluatko saada ammatin ja suorittaa perustutkinnon? Tämä koulutus on askel kohti ammattia ja mielenkiintoista uraa! Tässä koulutuksessa opiskelet ammatillisen perustutkinnon yhteiset tutkinnon osat (YTO-aineet). Näiden opintojen avulla vahvistat taitoja, jotka tarvitaan kaikissa ammateissa, työssä ja elämässä. Koulutuksen aikana suoritat osatutkinnon ja voit suorittaa 35-50 osaamispistettä. Koulutuksen jälkeen voit jatkaa opintojasi sinua kiinnostavalla alalla. Voit jatkaa minkä tahansa perustutkinnon opintoja ja opiskella esimerkiksi merkonomiksi, talonrakentajaksi tai toimitilahuoltajaksi.

 

Yhteiset tutkinnon osat ovat opintoja, jotka kuuluvat kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin. Nämä ovat esimerkiksi äidinkieli (suomi) (tai suomi toisena kielenä, jos sinulla on muu äidinkieli kuin suomi), matematiikka, englanti ja työelämässä toimiminen. Kaikki koulutuksen aikana suoritetut opinnot hyväksiluetaan osaksi perustutkintoa, kun jatkat opintoja. Jos olet jo aikaisemmin suorittanut 145 osaamispisteen laajuisen ammatillisen osatutkinnon, saat tästä koulutuksesta koko tutkintoon tarvittavat viimeiset 35 osp.

Koulutus järjestetään Axxellin tiloissa osoitteessa Ratakatu 75, Karjaa. Koulutuksen kuuluu neljä tutkinnon osaa; tutkinnon osat Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11 osp), Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (9 osp), Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen (6 osp) ja Työyhteisössä toimiminen (15 osp). Työyhteisössä toimiminen -tutkinnon osan suorittamiseen kuuluu työharjoittelua sinua kiinnostavalla alalla. Opintojen alussa tehdään jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOKS - henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma), jossa valitaan sinulle sopivat, suoritettavat tutkinnon osat.

Koulutuksessa kehität opiskelu- ja urasuunnittelutaitoja ja tutustut suomalaisen työelämän pelisääntöihin. Opit myös kestävästä kehityksestä ja yrittäjyydestä. Harjoittelet IT-taitoja, kirjoittamista ja erilaisten tekstien ymmärtämistä. Opintojen aikana kuljet kohti sitä, mitä haluat tehdä työksesi.

Opinnot edellyttävät, että opiskelijalla on oma tietokone käytössä tai mahdollisuus käyttää tietokonetta vapaa-ajalla. Kirjoitus- ja muistiinpanovälineet (esimerkiksi vihko ja kynä) opiskelija hankkii itse.

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Tämä tarkoittaa, että osa opinnoista tehdään koulussa, osa kotona etäopiskeluna ja osa työpaikalla. Kotona opiskelet Itslearning oppimisalustan avulla. Sieltä löydät kurssimateriaalit ja kotitehtävät. Koulutus kestää noin 6 kuukautta. 

Koulutusta ei tule sekoittaa kielikoulutukseen tai kotoutumiskoulutukseen – kyseessä on ammatillinen koulutus.

Koulutuksen ikäraja on 18 vuotta.

Jos et aikaisemmin ole opiskellut suomea, voit kääntyä Lärkkullan puoleen. Lärkkulla tarjoaa suomekielen kursseja perustasolla Karjaalla, tutustu www.larkkulla.net

Tästä voit lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta 4D - kielet, yhteiskunta ja työelämä, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

4 marraskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • suomi

Kustannukset

Opetus on ilmaista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta 4D - kielet, yhteiskunta ja työelämä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu