Ammattitutkinnot

Yrkesexamen i mentalhälsoarbete och missbrukarvård

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Opiskelukieli
ruotsi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Yrkesexamen i mentalhälsoarbete och missbrukarvård

Axxell startar ny utbildning för yrkesexamen i mentalhälsoarbete och missbrukarvård hösten 2023!

För dig som har en grundutbildning inom social- och hälsovård och vill utbilda dig vidare inom mentalhälsoarbete och missbrukarvård. Kanske vill du bidra till att öka kunnandet inom mentalhälsoarbete och missbrukarvård på din nuvarande arbetsplats? Kanske vill du förbättra dina möjligheter på arbetsmarknaden? Utbildningen ger dig ett fördjupat kunnande i mentalhälsoarbete och missbrukarvård samt verktyg utgående från ett kognitivt och lösningscentrerat synsätt. Med denna utbildning i bagaget kan du arbeta med klienter inom förebyggande, rehabiliterande och vårdande mentalhälsoarbete och missbrukarvård.

Utbildningen ordnas som flerformsstudier med när- och distansstudier samt praktiskt arbete. Det går också att delta i undervisningen över Teams. Kunnandet påvisas genom yrkesprov i arbetslivet. Utbildningen inleds 20.9.2023 och beräknas vara avklarad i december 2024.

Med studerande uppgörs en personlig plan för utveckling av kunnande där den studerandes tidigare erfarenheter och kunnande beaktas.

Det är också möjligt att studera på läroavtal, kontakta läroavtalsplanerare Klara Roos, tfn 044-739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

Utbildningen består av obligatoriska (100 kompetenspoäng) och valbara examensdelar (50 kompetenspoäng). Obligatoriska examensdelar är: Yrkesmässig verksamhet i mentalhälsoarbete och missbrukarvård (50 kompetenspoäng) och Verksamhet i när- och närståendenätverk (50 kompetenspoäng).

De som avlagt yrkesexamen i mentalhälsoarbete och missbrukarvård har ett arbete tillsammans med klienter och deras när- och närståendenätverk i förebyggande, rehabiliterande och vårdande mentalhälsoarbete och missbrukarvård, och de kan i arbetet främja tillfrisknande, reducera skador och ge stöd genom ett resursorienterat arbetssätt.

Du kan läsa mera om examensgrunderna här: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/kooste/3689872

 

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yrkesexamen i mentalhälsoarbete och missbrukarvård, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kustannukset

Utbildningen kostar 225€, arbetslösa halva priset (intyg över arbetslöshet bör uppvisas). Kostnader för studiematerial och myndighetsavgifter kan tillkomma

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yrkesexamen i mentalhälsoarbete och missbrukarvård? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu