Sivuston käyttötapa: Mobiili

Matemaattis-luonnontieteelliset siltaopinnot – Amiksesta AMK:hon

Päivölän opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syyskuussa
   
Päivä- tai monimuotokoulutus
Tarttila
Kansanopistot

Matemaattis-luonnontieteelliset siltaopinnot – Amiksesta AMK:hon

Matematiikka ja luonnontieteet

Matemaattis-luonnontieteelliset siltaopinnot

Onko tavoitteenasi tekniikan opinnot ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, mutta matematiikkaa ja fysiikkaa olisi hyvä osata paremmin? Päivölän opiston luonnotieteelliset siltaopinnot mahdollistavat sujuvan siirtymisen toiselta asteelta korkea-asteelle. Opinnot tukevat opiskelijan yksilöllisiä valintoja, lisää opiskelijan opiskelumotivaatiota ja jouduttaa tutkinnon suorittamista.

Siltaopinnot on suunniteltu erityisesti kehittämään ammatti- tai ylioppilastutkinnon suorittaneiden valmiuksia jatkaa teknispainotteisissa opinnoissa AMK- tai yliopistotasolla, jossa vaaditaan matemaattista osaamista. Voit opiskella lukion kursseja vastaavat taidot ja halutessasi saada tukea avoimen ammattikorkeakoulun tai avoimen yliopiston opintojen suorittamiseen. Voit myös valmentautua yo-kirjoituksiin tai korottaa ylioppilaskokeiden arvosanoja.

Siltaopintojen sisältö

  • Matematiikkaa noin 400 oppituntia
  • Fysiikkaa noin 300 oppituntia
  • Räätälöidysti 150 oppituntia omien tavoitteiden mukaan joko kemiasta, matematiikasta/fysiikasta tai kieliopintoja englannista/ruotsista
  • Lisäksi on mahdollista valita osia muiden lähilinjojen (luonnontiede ja matematiikka) erillistarjonnasta

Opiskelijalle laaditaan yksilöllisesti henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) lähtö- ja tavoitetason perusteella. HOPSin avulla opiskelija pystyy seuraamaan opintojensa etenemistä omien tavoitteidensa mukaisesti. Ensimmäinen HOPS laaditaan heti opiskelijen alussa ja HOPSin päivittäminen on osa opiskeluprosessia koko opintojen ajan.

Koulutuksen toteutus

Matemaattis-luonnontieteellisellä linjalla voit opiskella kokopäiväisesti, jolloin lähiopetusta on n. 25 h/ vko tai voit valita opiskelumuodoksi myös monimuoto-opiskelun. Monimuoto-opiskelu on sopiva vaihtoehto erityisesti niille, joilla ei ole mahdollisuutta opiskella arkena. Tällöin opiskelet kotoa käsin verkko-oppimateriaalin mukaan ja lähiopetusta on noin joka toinen viikonloppu perjantaista sunnuntaihin (15 oph). Tällöin opinnot sisältävät yhdessä sovitun kokonaisuuden matematiikkaa ja fysiikkaa, halutessasi myös kemiaa.

Hakeminen ja kelpoisuus

Siltaopinnot on tarkoitettu matematiikasta ja luonnontieteistä kiinnostuneille, erityisesti AMK- ja yliopisto-opintoihin tai yo-kirjoituksiin valmentautuville.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Matemaattis-luonnontieteellisten siltaopintojen opintomaksu suoritetaan kahdeksassa (8) erässä (syys-huhtikuussa): 

  • 2 hh (aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen) 4560 € (570 €/erä)
  • 1 hh (aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen) 5600 € (700 €/erä) Rajoitettu määrä!
  • Ilman majoitusta (aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen) 3760 € (470 €/erä)

Opintomaksun lisäksi opiskelija maksaa mahdolliset ylioppilastutkinnon, aikuislukion, avoimen ammattikorkeakoulun tai avoimen yliopiston rekisteröintimaksut.

Useimmat opiskelijat asuvat Päivölässä opintojen ajan. Majoittuminen tapahtuu kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huoneita on rajallisesti ja niistä peritään lisämaksu. Yhden hegen huoneita kannattaa tiedustella ajoissa ennen opintojen alkua. Asumiseen sisältyy kaikki ruokailut opiskelupäivinä (maanantain aamiaisesta perjantain lounaaseen). Opiskelijoiden käytössä on langaton nettiyhteys.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matemaattis-luonnontieteelliset siltaopinnot – Amiksesta AMK:hon? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto tarjoaa kattavan valikoiman opiskelumahdollisuuksia. Oli kiinnostuksesi kohteena sitten oikeustiede, luonnontieteet, matematiikka, kauppa- ja yhteiskuntatieteet, kuvataide, arkkitehtuuri tai vaikkapa matkailu  – Päivölän valikoimasta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.  Voit suuntautua kauppatieteisiin, jolloin 60 op suorittaminen avaa väylän hakea tutkinto-opiskelijaksi suoraan...


Lue lisää oppilaitoksesta Päivölän opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Päivölän opisto yhteystiedot

Päivölän opisto

3-tien varressa: 45km Tre, 35km HML, 135km Hki
Päivöläntie 52
37770 Tarttila

 Näytä puhelinnumero
www.paivola.fi

Arvioinnit

Matemaattis-luonnontieteelliset siltaopinnot – Amiksesta AMK:hon ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.