Kansanopistot

Kestävä yhteiskunta

Voionmaan koulutuskeskus, paikassa Tampere
Pituus
1 lukuvuosi
Pituus
1 lukuvuosi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kestävä yhteiskunta

Vihreitä lehtiä

Opintojen sisältö: 

Mitä tiedät ilmastonmuutoksesta ja lajikadosta? Ovatko kestävän yhteiskunnan kysymykset ja ongelmat tuttuja? Keskusteletko ystäviesi kanssa kestävyysmurroksesta, ilmastopolitiikasta tai luonnon monimuotoisuuden heikkenemisestä? Haluaisitko olla mukana ekologisessa jälleenrakentamisessa ja oletko valmis kansalaisvaikuttamiseen ja muutostoimijaksi?

Muun muassa näihin kysymyksiin perehdymme kaksi lukukautta kestävässä ympäristövaikuttajakoulutuksessa. Koulutuksen aikana pääset laajentamaan ymmärrystäsi ekokriisin eri ulottuvuuksista, juurisyistä ja ratkaisuehdotuksista. Tutustumme viimeisimpään ekokriisiä koskevaan tieteelliseen tutkimukseen, päätöksentekoon sekä ekososiaalisesti kestävän yhteiskunnan haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Tarkastelemme ilmastonmuutoksen torjunnan ja luonnon monimuotoisuuden turvaamisen tapoja sekä vaikuttamisen keinoja. Suurten globaalien ilmiöiden hahmottamisen ohella tarkastelemme myös lähiympäristöämme ja luonnonsuojelua. Tämän lisäksi tutustutaan kestävyyskysymysten parista löytyviin jatko-opintomahdollisuuksiin.

Koulutuksen tavoitteet: 

  • Saat perusteelliset pohjatiedot ekokriisin eri ulottuvuuksista, juurisyistä, yhteiskunnallisista kytköksistä ja ratkaisuehdotuksista.
  • Pohdit, millainen olisi ekososiaalisesti kestävä, oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen yhteiskunta ja mitä siirtymä sitä kohti vaatii eri toimijoilta.
  • Ymmärrät, miten ekososiaalista sivistystä ja eettisesti kestävää toimintaa voidaan kultivoida eri aloilla.
  • Kykenet keskustelemaan ja vaikuttamaan muutostoimijana kestävämmän tulevaisuuden puolesta.
  • Tiedonhankintataitosi ja opiskeluvalmiutesi kehittyvät

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kestävä yhteiskunta, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Valinta tehdään hakemuksen perusteella.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kestävä yhteiskunta? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Voionmaan koulutuskeskus
TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...

Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu