Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Tampere
Kansanopistot

Video

Psykologian opinnot Voionmaalla

   

Tilastotiede

Tilastotiede, Voionmaan koulutuskeskus

Tilastotiedettä Voionmaalla

Tilastotieteen linjalla opetetaan 23 opintopistettä avoimen yliopiston opintoja ja halutessasi 4 opintopistettä kieliopintoja yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa. Lisäksi saat opetusta matematiikan ylioppilasarvosanojen korottamiseen. Opetuksessa huomioidaan koko vuonna yliopistovalinnat tilastotieteen oppiaineessa.

Yliopisto-opiskelijaksi

Tilastotieteessä yliopistoon pääsy perustuu ylioppilastutkintolautakunnan arvosanaan. Tämä huomioidaan linjan opetuksessa. Opetussuunnitelma sisältää ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisen erityisesti pitkän matematiikan osalta. 

Tilastotieteessä valintakoe on poikkeusreitti yliopistoon. Enintään 5 henkilöä valitaan ja koe on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole ylioppilastutkintolautakunnan arvosanaa. Tämä reitti on käytännöllinen väylä esimerkiksi keskiasteen tutkinnon suorittaneille.

Avoin väylä on kolmas mahdollisuus yliopistoon. Jos menestyt avoimen yliopiston opinnoissasi, voi yliopiston tiedekunta hakemuksestasi valita sinut suoraan tutkinto-opiskelijaksi. Jos haluat tutkinto-opiskelijaksi, sinun on opiskeltava 20 opintopistettä tilastotiedettä hyvin arvosanoin. Kymmenelle avoimen opiskelijalle on paikka yliopistossa. 

Opintojen sisältö

Tilastotiedettä opiskellaan osittain yhdessä psykologian opiskelijoiden kanssa ja osittain omassa porukassa. Sisällössä opiskelemasi 20 opintopistettä auttaa avoimen väylän valinnoissa ja ylimääräiset opinnot auttavat ylioppilaskirjoituksissa ja mahdollisissa valintakokeissa.

Opiskelet avoimessa yliopistossa muiden opiskelijoiden joukossa. Lisäksi Voionmaa antaa omaa opetusta, joka auttaa pärjäämään paremmin opinnoissa. Opiskelu on välillä itsenäistä ja välillä opiskelet ryhmässä. Opiskelu on yliopistomaista ja se vaatii sinulta suunnitelmallisuutta.

Opintoihin kuuluu viisi avoimen yliopiston kurssia. Tilastotieteen oppiaineen kursseja on neljä: tilastotieteen johdantokurssi, tilastollisen päättelyn perusteet, tilastomenetelmien perusteet ja empiirinen projekti. Lisäksi suoritetaan Johdatus matematiikkaan ja tilastotieteeseen -kurssi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tilastotiede, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun ennen lopullisia valintoja.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tilastotiede? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Voionmaan koulutuskeskus

Voionmaan koulutuskeskus

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa vuosittain elokuun...


Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Voionmaan koulutuskeskus

TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.voio.fi

Arvioinnit

Tilastotiede ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.