Sivuston käyttötapa: Mobiili

Maanläheinen

Maanläheinen

Maanläheinen

Olet kiinnostunut eläimistä ja luonnosta? Ovatko ympäristökysymykset sinulle tärkeitä ja pidät luonnontieteistä? Onko unelma-ammattisi eläintenhoitaja tai eläinlääkäri? Tai kenties haluaisit työskennellä maatilalla tai metsänhoitajana? Kiinnostavatko maantieteeseen, biologiaan ja kemiaan liittyvät kysymykset sinua? Maanläheisen arkipäivä on usein itsenäistä ja välillä fyysisestikin vaativaa työtä, joka vaatii rauhallisen ja määrätietoisen asenteen.

Hae Maanläheiselle sopivia koulutuksia

Alta löydät Maanläheiselle sopivia ammatteja sekä koulutuksia!

Eläimiin liittyvä koulutus

Oletko kiinnostunut työskentelystä eläinten kanssa tai haluat vastata eläinten hoidosta esimerkiksi maatilalla? Haluaisitko työskennellä eläintarhassa tai eläinhoitolassa tai olet kenties kiinnostunut eläinlääkärin ammatista? Työskentely eläinten parissa on sekä palkitsevaa että raskasta. Työssä eläinten hyvinvointi on etusijalla eivätkä työajat välttämättä aina noudata tavallista päivärytmiä.

Hae eläimiin liittyviä koulutuksia

Maatalous, metsätalous ja puutarha

Oletko kiinnostunut maataloudesta, metsäalasta, puutarhataloudesta, luonto- ja ympäristöalasta? Luonnonvara-ala on sinua varten. Yliopistossa voit suorittaa esimerkiksi maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkinnon ja ammattikorkeakoulussa muun muassa metsätalousinsinöörin tai hortonomin tutkinnon. Ammatillisen koulutuksen kautta voit lähteä esimerkiksi puutarhuriksi, maaseutusyrittäjäksi tai metsäkoneenkuljettajaksi.

Hae koulutuksia maatalouden, metsätalouden ja puutarhan aloilta

Ympäristö / Luonto

Ympäristöala ja siihen liittyvä ympäristökoulutus ovat nyt erittäin ajankohtaisia. Oppiaineiden välillä on selkeitä eroja, mutta kaikkia yhdistää ympäristöongelmien luonnontieteelliseen perustaan tutustuminen. Vaikka ympäristökysymykset käsitellään yhteiskunnassa useilla erikoistumisaloilla, tarvitaan myös ympäristöasiantuntijoita, joilla on laaja näkemys ympäristöongelmien syistä, seurauksista ja ennaltaehkäisystä. Jos olet kiinnostunut luonnossa liikkumisesta, voit lähteä opiskelemaan esimerkiksi luonto-ohjaajaksi tai eräoppaaksi.

Hae ympäristökoulutuksia 

Luonnontieteet

Luonnontieteitä ovat biologia, ekologia, fysiikka, geotieteet, kemia, tähtitiede ja metsätieteet. Kaikissa yliopistoissa on useita luonnontieteiden aloja sekä yksittäisiä oppiaineita. Yhdessä ne tarjoavat varsin monipuolista ja kansainvälisesti korkeatasoista luonnontieteellisen alan koulutusta. Myös ammattikorkeakoulut tarjoavat jonkin verran luonnontieteiden koulutusta, esimerkiksi laboratorioanalyytikon koulutusta. Luonnontieteiden opiskelussa yhdistyvät sinnikäs perusasioiden opettelu ja tutustuminen oppiaineen viimeisimpiin tutkimustuloksiin.

Hae luonnontieteiden koulutuksia

Maantiede

Maantiede tutkii maan pintaa ja maan pinnalla esiintyviä sekä ihmisen että luonnon aikaansaamia ilmiöitä. Maantieteen alaan kuuluvat muun muassayhteiskuntamaantiede, talousmaantiede, aluetiede, aluetutkimus ja geoinformatiikka. Opintojen tavoitteena on ymmärtää niin globaaleja kuin paikallisiakin kysymyksiä.

Hae maantieteen koulutuksia

Viimeksi päivitetty: 17 loka 2017

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.