Kondiittori on leipomoalan ammattilainen, joka valmistaa mm. täytekakkuja, kääretorttuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Kondiittorin työhön voi kuulua myös tuotteiden myyntiä. Kondiittorit työskentelevät yleensä konditorioissa tai leipomoissa. Työ on käsityövaltaista, mutta siihen kuuluu myös erilaisten laitteiden käyttöä. Ammatissa tarvitaan sorminäppäryyttä,

Lue lisää ammatista Kondiittori

Kondiittori työskentelee leipomossa tai konditoriassa, missä hän valmistaa erilaisia makeita leivonnaisia, täytekakkuja, kääretorttuja, leivoksia, pikkuleipiä jne. Leipomoissa valmistetaan myös ruokaleipiä ja muita ei-makeita tuotteita.

Kondiittorista saatetaan joskus käyttää nimitystä sokerileipuri. Nimike voi olla myös leipuri-kondiittori.

Työ on

Lue lisää ammatista Kondiittori

Leipomot. Konditoriat. Kahvilat. Ravintolat. Pitopalveluyritykset. Myymälöiden paistopisteet ja leipäosastot.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon. Tutkinnossa voi suuntautua leipomoalaan, jolloin tutkintonimike on leipuri-kondiittori.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella sekä näyttötutkintona.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös kondiittorin ammattitutkinto ja kondiittorimestarin

Lue lisää ammatista Kondiittori
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus
Mainokset