🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ravintolan tarjoilija esittelee asiakkaille ruokia ja juomia, vastaanottaa tilaukset, tarjoilee ruoka-annokset ja juomat sekä laskuttaa asiakkaan tilaukset. Asiakaspalvelutyö erityyppisissä ravintoloissa edellyttää palveluhenkisyyttä, joustavuutta, kielitaitoa ja järjestelykykyä.

Ravintolan tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Tarjoilija opastaa usein asiakkaat pöytiin, jonka jälkeen hän esittelee ja myös suosittelee ruokia ja juomia. Tyypillisesti aluksi otetaan juomatilaukset.

Otettuaan tilaukset vastaan tarjoilija välittää ne keittiölle, josta hän tuo valmistuneet annokset asiakkaiden pöytään ja tarjoilee ne.

Lue lisää ammatista Ravintolan tarjoilija

Työpaikkana voi olla esimerkiksi hotellin ravintola, ruokaravintola, lounas- tai henkilöstöravintola, juomaseurusteluravintola, pubi, yökerho, disko, musiikkibaari, ravintola junassa tai laivassa tai tanssiravintola.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon tarjoilijaksi suuntautuen. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona.

Alalla on mahdollista suorittaa myös tarjoilijan ammattitutkinto ja baarimestarin erikoisammattitutkinto.* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset