Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Valtio-opin ja poliittisen historian opintolinja

Etelä-Pohjanmaan Opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
17.8.2020
marker Hakuaika käynnissä
   
Monimuotototeutus
Päiväopinnot
Ilmajoki
Kansanopistot

Valtio-opin ja poliittisen historian opintolinja

Valtio-oppi tutkii poliittisia järjestelmiä, kansainvälisiä suhteita ja hallintoa. Valtio-opin keskeisiä käsitteitä ovat muiden muassa valta, valtio ja poliittinen järjestelmä.

Poliittisen historian oppiaineessa tutkitaan yhteiskunnan, politiikan ja kansainvälisten suhteiden lähihistoriaa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Alan tutkimuksen ja opetuksen vahvuusalueita ovat mm. Suomen sisä- ja ulkopolitiikan lähihistoria, Euroopan historia ja kansainväliset suhteet 1900-luvulla, tiedustelun, turvallisuuden ja kriisien historia sekä julkisuus- ja kulttuuridiplomatia.

Valtio-opin ja poliittisen historian koulutus tarjoaa soveltuvia perustietoja poliittisen elämän eri sektoreille, kansainvälisiin tehtäviin, hallintoon ja suunnitteluun, tutkimukseen ja koulutukseen sekä erilaisten järjestöjen palvelukseen. Valmistuneiden työmarkkinatilanne on verrattain hyvä. Suuri osa on sijoittunut julkisen hallinnon palvelukseen niin Suomessa kuin Euroopan unionissakin. Jonkin verran tutkinnon suorittaneita työskentelee kansainvälisten suhteiden parissa, esimerkiksi suurlähetystöissä ja kansainvälisissä järjestöissä. Valtio-opin opiskelu on tarjonnut monelle toimittajan työtä tekevälle perusvalmiudet.

Opintolinjalla suoritetaan avoimen yliopiston opintoja, joiden perusteella voit hakea Turun yliopiston tutkinto-opiskelijaksi ns. avoimen väylän kautta. Tällöin opiskelija voi päästä yliopistoon ilman valintakokeeseen osallistumista eivätkä yo-todistuksen arvosanat vaikuta valituksi tulemiseen. Saat opintoihisi opintotuen, etkä myöskään menetä ensikertalaiskiintiötäsi yliopistoon. Suorittamasi opinnot jouduttavat valmistumistasi, koska ne voi hyväksilukea suoraan osaksi tutkintoa. Väyläopinnot on mahdollista suorittaa yhdessä lukuvuodessa.

Opintojen sisältö

TY= Turun yliopiston, VY= Vaasan yliopiston, JY= Jyväskylän yliopiston opintovaatimusten mukaisesti

Yleisopinnot:

 • Yhteisöopinnot 3 op
 • Tiedonhankintataidot I 1 op (VY)
 • Tietokone työvälineenä 3 op (VY)
 • Tutustu viestintätieteisiin 2 op (VY)
 • Kirjoitusviestinnän perusteet 3 op (JY)
 • Puheviestinnän perusteet 2 op (JY)
 • Englannin valmentava kurssi 3 op (JY)
 • Academic Reading 3 op (JY)
 • Interdisciplinary Communication Skills 3 op (JY)
 • Ruotsin valmentava kurssi 2 op (VY)
 • Ruotsin akateemisen tason kurssi 3 op (JY)
 • Kulttuurien tuntemus 1,5 op
 • Sosiologia 1,5 op

Oman tieteenalan opinnot:

 • Poliittisen historian perusopinnot 25 op (TY)
 • Valtio-opin perusopinnot 25 op TY

Valinnaiset opinnot:

 • Laaja valikoima opiston omia kursseja ja avoimen yliopiston opintoja
 • Yo-arvosanojen korotuskurssit (syksy 2020)

Avoimen väylän kautta yliopisto-opiskelijaksi!

Lukuvuoden kestävissä opinnoissa suoritetaan yhteensä 35 opintopisteen laajuiset opinnot valtio-opin ja poliittisen historian perusopinnoista (25 op toisesta ja 10 op toisesta aineesta). Lisäksi opiskellaan väylähakuun tarvittavia kieli- ja viestintäopintoja sekä muita avoimen yliopiston opintoja siten että 60 op täyttyy. Näiden opintojen perusteella on mahdollisuus hakeutua Turun yliopistoon opiskelemaan kyseisiä oppiaineita ns. avoimen väylän kautta.

Tällöin opiskelija voi päästä yliopistoon ilman valintakokeeseen osallistumista eivätkä yo-todistuksen arvosanat vaikuta valituksi tulemiseen. Saat opintoihisi opintotuen, etkä myöskään menetä ensikertalaiskiintiötäsi yliopistoon. Suorittamasi opinnot jouduttavat valmistumistasi, koska ne voi hyväksi lukea suoraan osaksi tutkintoa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Valtio-opin ja poliittisen historian opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Suoritettuna peruskoulut, lukio tai muu vastaava koulutus. Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella. Varaudu lähettämään koulutodistuksesi hakemuksen yhteydessä.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja, valtio-oppi ja poliittinen historia

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Valtio-opin ja poliittisen historian opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistolta vauhtia jatko-opintoihin! Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja työelämään....


Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistontie 111
60800 Ilmajoki

 Näytä puhelinnumero
www.epopisto.fi

Arvioinnit

Valtio-opin ja poliittisen historian opintolinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: