Laitoshuoltajan koulutus

Opiskele laitoshuoltajaksi!

Laitoshuoltaja pitää huolta suurten tilojen siisteydestä sekä ihmisten viihtyvyydestä. Laitoshuoltajaa ihmisiläheisempää ammattia saa etsiä! Tutustu vaihtoehtoihin ja löydä laitoshuoltajan koulutus.
Näyttää 1-16 koulutusta 16 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-16 koulutusta 16 tuloksesta

Laitoshuoltajan koulutus

Laitoshuoltajaksi voi opiskella suorittamalla laitoshuoltajan ammattitutkinnon tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opinnot suuntautuen laitoshuoltajan opintoihin. Koulutus voidaan järjestää myös oppisopimuskoulutuksena tai työvoimakoulutuksena.

Laitoshuoltaja on puhdistuspalvelualan ammattilainen. Hän työskentelee erilaisissa asiakaskohteissa ja toimintaympäristöissä. Työpaikkoina voi olla esimerkiksi hotelleja, oppilaitoksia, sairaaloita ja terveyskeskuksia, toimistoja tai virastoja. 

Laitoshuoltajan työhön kuuluu muun muassa areriapalvelusta huolehtiminen, asiakkaan avustamista ja huolenpitoa, erityissiivouspalveluja sekä ympäristönhuoltopalveluja.

Laitoshuoltaja työelämässä

Laitoshuoltajan työaika riippuu työpaikasta. Esinmerkiksi sairaaloissa laitoshuoltajat voivat tehdä 2-vuorotyötä, yötöitä laitoshuoltajat tekevät harvoin. Laitoshuoltajat saattavat työskennellä yksin, pareittain tai suurissa tiimeissä, johon kuuluu useita eri ammattien osaajia.

Laitoshuoltajan on tunnettava työssään käytettävät välineet ja aineet. Pesuaineiden kanssa täytyy olla tarkkana, ja oikea annostelu on tunnettava. Laitoshuoltajan koulutus perehdyttää eri puhdistusaineiden kemiaan.

Laitoshuoltajan on oltava tarkka ja ripeä, sillä työpäivien aikana saattaa olla kova kiire. Laitoshuoltaja on myös palveluammatti, joten erilaisten ihmisten kanssa on tärkeää tulla toimeen. Laitoshuoltajien työpäiviä rytmittää usein tarkat aikataulut, joten paineensietokyky on tärkeä ominaisuus.

Työ saattaa olla fyysisesti kuormittavaa, sillä laitoshuoltaja on paljon jalkojen päällä ja saattaa nostella raskaitakin taakkoja. Työ sairaalassa tai vahustyönparissa saattaa olla myös henkisesti raskasta.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Palvelualan opisto Kuopio, ammattinetti.fi, Gradia

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!