Lihanleikkaaja työskentelee teurastamoiden tai makkaratehtaiden lihanleikkaamoissa ja palaosastoilla. Tehtäviin kuuluu leikata ja paloitella ruhot eri käyttötarkoituksia varten. Työ tehdään suurimmaksi osaksi käsityönä. Kädentaitoja vaativa työ on fyysisesti raskasta ja vaatii huolellisuutta sekä ripeyttä.

Lihanleikkaaja leikkaa ja paloittelee ruhot eri käyttötarkoituksia varten. Lihavalmisteiden raaka-aineeksi tai kauppaan menevä liha leikataan ja lajitellaan eri käyttötarkoituksiin sopiviksi lajitelmiksi.

Leikattavat palat siirretään kuljettimilla lihanleikkaajan käsittelyyn. Lajittelu tehdään lihan rasva- ja sidekudospitoisuuksien mukaan eri laatuluokkiin.

Lue lisää ammatista Lihanleikkaaja

Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset: lihanleikkaamot ja palaosastot, jotka sijaitsevat pääasiallisesti teurastamon tai makkaratehtaan yhteydessä.

 

* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus
Mainokset