Säilyketyöntekijä käsittelee erilaisten säilykkeiden raaka-aineet ja tölkit niin, että säilykkeet eivät pilaannu. Työ on pitkälle koneellistettua liukuhihnatyötä, jossa huolellisuuden merkitys on suuri.
Palkka ja tietoa ammatista Säilyketyöntekijä
Säilyketyöntekijä käsittelee raaka-aineet säilömistä varten. Säilykkeiden pilaantumattomuus perustuu siihen, että tiivis pakkaus lämpösteriloidaan paineastiassa tai pastöroidaan.
Säilyketehtaissa valmistetaan erilaisia kasvis-, marja- ja hedelmäsäilykkeitä sekä hilloja. Säilykkeitä valmistetaan myös mm. kalasta.
Lämpösterilointia hoitavan työntekijän
Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset (säilyketehtaat).
Alalla on runsaasti myös pieniä käsityövaltaisia yrityksiä.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon. Perustutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena sekä aikuiskoulutuksessa näyttötutkintona.
Näyttötutkintoina voidaan suorittaa ammattitaidon kartuttua myös mm. elintarvikejalostajan ammattitutkinto, elintarviketeollisuuden ammattitutkinto ja