Teurastajat työskentelevät teurastamoissa, joissa he teurastavat teuraseläimiä ja käsittelevät ruhoja. Työ on pääasiassa koneellistettua liukuhihnatyötä, jossa tehdään eri osatehtäviä. Työssä vaaditaan kädentaitoja, kohtuullisia ruumiinvoimia sekä hygieniasäädösten noudattamista.

Teurastajan tehtävänä on huolehtia teurastamoihin toimitettujen teuraseläinten teurastuksesta sekä ruhojen viimeistelystä.

Teurastus käsittää eläinten tainnutuksen, piston jälkeen veren talteenoton, sisäelinten poiston ja suolistuksen sekä nautojen nylkemisen tai sikojen kalttauksen. Tarvittaessa poistetaan myös pää ja eturaajat. Työssä käytetään erilaisia

Lue lisää ammatista Teurastaja

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon liha-alaan suuntautuen. Tutkinto on lihatuotteiden valmistaja.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella sekä näyttötutkintona aikuiskoulutuksessa.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa ammattitaidon kartuttua myös lihanjalostajan ja lihateollisuuden

Lue lisää ammatista Teurastaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset