Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kock (flerform, kvällstid)

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
   
Karjaa
Ammatilliset perustutkinnot

Kock (flerform, kvällstid)

KOCKUTBILDNING KVÄLLSTID

Ny utbildning startar 8.11.2021!

Vi behöver fylla köken med kunniga och engagerade kockar. Har Du motivationen – då har vi utbildningen!

Grundexamen i restaurang- och cateringbranschen - Kock

För vem

Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock i restaurang eller storkök. Köksbranschen passar dig som vill vara kreativ, arbeta med händerna i ett praktiskt yrke och i ett högt tempo. Du får nya smakupplevelser i och med att du lär dig kombinera olika smaker och råvaror med varandra.

Köksbranschen är full av möjligheter och som utbildad kock kan du arbeta i många olika typer av kök. Som kock har du ett yrke som du kan arbeta med i hela världen.

Utbildning

Utbildningen är till största delen praktisk matlagning med en bred baskunskap för att du skall kunna arbeta i olika kök. Den teori som ingår i studierna är alltid kopplad till matlagning och kundservice så att du ser helheten.

Du lär dig allt från grunder och fördjupning i kokkonst till maskin och redskapshantering men även hur du på bästa sätt skapar smakfulla och näringsrika maträtter och menyer.

Studiernas uppbyggnad

Baskunskapen för att arbeta i kök får du i de första och obligatoriska examensdelarna. I den första examensdelen att arbeta i restaurangbranschen lär du dig grunden för att arbeta inom branschen. I examensdelen tillredning av lunchrätter lär du dig förbereda och tillreda lunch enligt olika inriktningar och metoder. I examensdelen tillredning av mat i portioner lär du dig bygga upp maträtter enligt dagens trender.

Du har många valbara examensdelar att välja emellan och här kan du välja inriktning mot restaurang eller storkök. Vi vill fördjupa ditt kunnande i en av de valbara examensdelarna, tillredning av a´la carte rätter.  Du lär dig mera om olika råvaror, om olika smaker och hur man kombinerar dessa till en högklassig a´la carte portion.

Du kan också välja Planering av företagsverksamhet om du vill starta en egen restaurang eller så kan du välja examensdelar som handlar om servering.

Närstudier, distansstudier och arbetsplatsförlagd utbildning

Antalet närstudiekvällar är 2-3 per vecka/examensdel. I regel är närstudierna förlagda vardagar och kvällstid men lördag (dagtid) kan förekomma undantagsvis. Antalet närstudiedagar är beroende på ditt tidigare kunnande och hur snabbt du lär dig.

I utbildningen ingår distansstudiedagar. Då du har distansstudiedagar arbetar du med olika typer av uppgifter beroende på examensdelen. Uppgifterna kan t.ex. vara att ta reda på, lösa uppgifter, läsa om olika råvaror eller att förbereda dig teoretiskt på termer, matlagning eller recept. Du behöver ha tillgång till en dator för att kunna ta del av distansuppgifterna.

I examensdelarna ingår arbetsplatsförlagd utbildning, vilket innebär att en del av kunskapen du behöver får du lära dig på en arbetsplats. Perioderna varierar beroende på examensdel. Det finns examensdelar som kan avläggas t.ex. på sommarjobbet eller utomlands.

Som mentor och inspirationskälla för utbildningen, läraren och för dig, fungerar Micke Björklund.

Hel- eller delexamen

Det finns två alternativ för studierna. Du kan välja delexamen och då avlägger du enbart yrkesinriktade examensdelar och får ett delexamensbetyg. Vill du ha en hel examen avlägger du även gemensamma ämnen. 

Examens uppbyggnad för kock hittar du här https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/4221360/reformi/tiedot

Vi hälsar dig varmt välkommen!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kock (flerform, kvällstid), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Utbildningen är gratis för den studerande men den studerande behöver ha egna arbetskläder. Även andra avgifter kan tillkomma.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kock (flerform, kvällstid)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Kock (flerform, kvällstid) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kock (flerform, kvällstid) täytä seuraavat tiedot: