Ammatilliset perustutkinnot

Logistiikan perustutkinto | linja-autonkuljettaja

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Logistiikan perustutkinto | linja-autonkuljettaja

Logistiikan perustutkinto

Linja-autonkuljettajan koulutus sopii palveluhenkisille ihmisille

Linja-auton kuljettajat toimivat henkilöliikenteen erilaisissa työtehtävissä.

Henkilöliikenteen eri työtehtävät tarjoavat sinulle monenlaisia uramahdollisuuksia, joiden keskiössä ovat hyvät asiakaspalvelutaidot. Linja-autonkuljettajan työssä toimit itsenäisesti ja vastuullisesti.

Linja-autonkuljettajan koulutus tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja henkilöliikenteen työstä kiinnostuneille. Lähiopetus ja koulutuksen sisältämä työelämässä oppiminen toteutetaan opiskelijan tarpeiden, aiemman osaamisen sekä ajokorttiluokan mukaisesti.

Linja-autonkuljettajan koulutuksessa opit ajamisen lisäksi asiakaspalvelua

Koulutuksen yhteydessä saat tutkintoon vaadittavat taidot ja ammattiosaamisen linja-autonkuljettajan tehtäviin. Suoritat linja-auton ajokortin ja henkilöliikenteen ammattipätevyyden, joka vaaditaan nykypäivänä kaikilta ammattikuljettajilta. Jos sinulla on vain henkilöauton ajokortti, suoritat myös kuorma-auton ajokortin sekä ammattipätevyyden siihen luokkaan.

Linja-autonkuljettajan ammattipätevyys sisältää monta hyödyllistä oppia, joita voit hyödyntää myös muissa logistiikka-alan työtehtävissä. Opit mm. ensiaputaitoja, ennakoivaa ajamista ja reittisuunnittelua. Ajotunneilla harjoittelet rahastuskoneen käyttöä aidoissa palvelutilanteissa ja suunnittelet reittejä tilausajoihin. Palveluliikenteen kuljetuksiin saat opastusta liikennerajoitteisten henkilöiden avustuksesta.

Voit parantaa työllistymistäsi ja korottaa ajokorttiluokkaa D1-ajokortista D-ajokorttiin, tämä on mahdollista myös opintojesi yhteydessä.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa.

Henkilökuljetusalalla toimit kuljetus- ja asiakaspalvelutehtävässä

Linja-autonkuljettajan koulutus antaa sinulle mahdollisuuden toimia henkilöliikenteessä, linja-autonkuljettajana tai taksinkuljettajana. Toimit liikenteessä turvallisesti ja vastuullisesti ennakoiden erilaisia liikennetilanteita. Hallitset asiakaspalvelutilanteet ja otat matkustajat huomioon myös ajotavassasi. Henkilöliikenteen kuljettajana toimit tilanteissa, joissa kohdataan erilaisia asiakkaita.

Työssä toimit linja-auton tai taksin kuljettajana esimerkiksi

 • tilausliikenteessä
 • kaupunkiliikenteessä
 • seutuliikenteessä
 • koululais- ja palveluliikenteessä
 • kaukoliikenteessä.

Työssä tarvitset myös teknistä osaamista. Sinun tulee hallita erilaiset maksulaitteet ja -tavat osana onnistunutta asiakaspalvelua. Kuljettaja osaa tehdä yleisimpiä huoltoon ja korjaukseen liittyviä tehtäviä sekä vianetsintätoimenpiteitä ajoneuvoon.

Linja-autonkuljettajan koulutus on yksi vaihtoehto logistiikan perustutkintoon kuuluvasta kuljetuspalvelujen osaamisalasta. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto tuottavat yleisen kelpoisuuden korkeakouluopintoihin eli ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Logistiikan perustutkinto | linja-autonkuljettaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logistiikan perustutkinto | linja-autonkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu