Ammatilliset perustutkinnot

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähkö- ja automaatioasentaja

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähkö- ja automaatioasentaja

Sinusta osaava sähköasentaja tai automaatioasentaja?

Jos sinua kiinnostaa käsillä tekeminen, oman työn tulosten näkeminen ja ongelmanratkaisu, sähköalan koulutus saattaa olla sinulle hyvä vaihtoehto. Sinua ehkä kiinnostaa saada asiakkaalle valot päälle, lämpöä kotiin ja jääkaappi kylmäksi.

Voit olla kiinnostunut myös automaatiosta. Automaatio, robotiikka ja konenäkö ovat voimakkaasti kasvavia aloja. Robotiikkaratkaisujen käyttöönotto tulee nopeutumaan vauhdilla. Automaatio lisääntyy kaikilla tuotannon aloilla, ja osaajista on pula.

Myös rakennusautomaatio voi olla tulevaisuuden työllistäjänä. Valaistus, lämmitys ja ilmastointi ohjataan energiatehokkaasti kiinteistön ja kiinteistössä olevien ihmisten tarpeiden mukaan.

Ehkä haluat olla osana uusiutuvaa energian pientuotantoa, sillä aurinkosähkö on kasvava uusiutuvan energian muoto. Ehkä olet motivoitunut selvittämään, miten auringosta saadaan tehtyä sähköä ja millä tavoin aurinkosähköllä saat kotiisi lämpöä, valot päälle ja jääkaapinkylmäksi.

Sähkö- ja automaatioalan koulutus sopii niin sinulle, joka mietit ensimmäistä ammattiasi, kuin sinulle, joka mietit alan vaihtoa.

Sähköalan ammattilaiseksi monipuolisesta koulutuksesta

Sähkö- ja automaatioalan koulutuksesta saat tarvittavan perusosaamisen sähkö- ja automaatioalan asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Alan ammattilaiselle on välttämätöntä työturvallisuus ja määräysten mukaisten työtapojen sisäistäminen sekä sähkötekniikan, automaatiotekniikan ja tietotekniikan perusosaaminen. Myös käytettävien materiaalien ja komponenttien sekä työkalujen tuntemusta ja käsittelytaitoa tarvitaan kaikissa sähkö- ja automaatioalan tehtävissä.

Sähkö- ja automaatioalan koulutus antaa sinulle hyvät valmiudet itsesi ja ammattitaitosi edelleen kehittämiseen sekä tietoyhteiskunnassa toimimiseen. Keskeiset sisällöt:

 • sähkötekniikan perusteet
 • sähköasennukset
 • automaatioasennukset ja robotit
 • sähkömoottoriasennukset
 • aurinkopaneeliasennukset

Sähköasentaja ja automaatioasentaja – sinulle on töitä

Suoritettuasi koulutuksen voit toimia sähköasennusyrityksessä sähköasentajana, tuotantoyrityksessä kunnossapitoasentajana tai tuotantolaitteita valmistavassa yrityksessä automaatioasentajana, jossa mm. huollat ja korjaat automaatiolaitteita. Yrittäjyys on yksi vaihtoehto, jolloin voit itse valita työn sisällön ja määrän.

Koulutuksen suorittamisen jälkeen on mahdollisuus kouluttautua esimerkiksi ammattikorkeakoulussa alan suunnittelutehtäviin tai projektipäälliköksi.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähkö- ja automaatioasentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja tai sähköasentaja

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähkö- ja automaatioasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu