Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Monimuotokoulutus
Salo
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Perustason ensihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja

Haluatko auttaa ihmisiä akuuteissa tilanteissa? Oletko haaveillut ambulanssissa työskentelystä? Sinulla on kiinnostusta tehdä hoitotoimenpiteitä, rohkeutta tehdä potilaan vointia koskevia päätöksiä ja uskallat kommunikoida potilaan, omaisten ja eri ammattiryhmien kanssa. Potilaat voivat olla vanhuksia, lapsia, työikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia mm. synnyttävä nainen, vammainen henkilö, päihtynyt tai mielenterveyden häiriöstä kärsivä potilas.

Ensihoidon osaamisalalle hakevalta tarvitaan hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa, hyvää teoriatiedon hallintaa, kykyä toimia nopeatempoisissakin tilanteissa, rauhallisuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Sinulla tulee olla ajokortti suoritettuna opintojen viimeisenä vuonna.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Perustason ensihoidon osaamisala, perustason ensihoitajan tutkinnon pakolliset osat ovat:

  • Terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen
  • Toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen
  • Ensihoidossa toimiminen
  • Akuuttihoitotyössä toimiminen
  • Valinnainen 15 osaamispisteen tutkinnon osa

Työpaikalla järjestettävä koulutus:

  • Akuuttihoitotyössä toimiminen: sairaaloiden ja terveyskeskusten päivystyspoliklinikat ja vastaanotot, akuuttihoidon osastot
  • Ensihoidossa toimiminen: sairaankuljetus (yksityinen, aluepelastuslaitokset, laitosten siirtokuljetukset)

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Koulutus sisältää lähi-, etä- ja verkko-opintoja sekä työpaikalla oppimista.

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissusuunnitelman mukaan. Lähiopetus ja koulutuksen sisältämä työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Jos hakijalla on toinen tutkinto, valmistuminen pyritään mahdollistamaan kahdessa vuodessa.

Uramahdollisuudet

Perustason ensihoitaja työskentelee sairaankuljetuksessa perustasolla tai työparina hoitotason ensihoitajan kanssa. Päivystykset ovat toinen akuuttihoitoon kuuluva työpaikka. Perustason ensihoidon osaamisalan suorittanut perustason ensihoitaja voi suuntautua monipuolisesti työelämään muillekin kuin vain ensihoidon ja akuuttihoidon tehtäviin, ei kuitenkaan varhaiskasvatuksen tehtäviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Hakijoille on ulkopuolisen asiantuntijan järjestämä soveltuvuuskoe. Soveltuvuuskoe sisältää opiskeluedellytyksiä mittaavia tehtäviä, persoonallisuustestin, ryhmätyökeskustelun sekä psykologin haastattelun. Ensihoidon oppilaitoskohtainen pääsykoe sisältää lisäksi fyysisen kunnon testauksen sekä toiminnallisen ja kirjallisen osion. Hakuvaiheessa arvioidaan hakijan valmiuksia sosiaali- ja terveysalan työtehtäviin.

Koulutukseen hakeutuville lähetetään kutsut soveltuvuuskokeeseen ja valintahaastatteluun sähköpostilla.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, perustason ensihoitaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja täytä seuraavat tiedot: