Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Salo
Ammatilliset perustutkinnot

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja

Lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, perustason ensihoitaja

Haluatko auttaa ihmisiä akuuteissa tilanteissa? Oletko haaveillut ambulanssissa työskentelystä? Sinulla on kiinnostusta tehdä hoitotoimenpiteitä, rohkeutta tehdä potilaan vointia koskevia päätöksiä ja uskallat kommunikoida potilaan, omaisten ja eri ammattiryhmien kanssa. Potilaat voivat olla vanhuksia, lapsia, työikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia mm. synnyttävä nainen, vammainen henkilö, päihtynyt tai mielenterveyden häiriöstä kärsivä potilas.

Ensihoidon osaamisalalle hakevalta tarvitaan hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa, hyvää teoriatiedon hallintaa, kykyä toimia nopeatempoisissakin tilanteissa, rauhallisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja. Sinulla tulee olla ajokortti suoritettuna opintojen viimeisenä vuonna.

Perustason ensihoitaja työskentelee sairaankuljetuksessa perustasolla tai työparina hoitotason ensihoitajan kanssa. Päivystykset ovat toinen akuuttihoitoon kuuluva työpaikka. Perustason ensihoidon osaamisalan suorittanut perustason ensihoitaja voi suuntautua monipuolisesti työelämään muillekin kuin vain ensihoidon ja akuuttihoidon tehtäviin, ei kuitenkaan varhaiskasvatuksen tehtäviin.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Perustason ensihoidon osaamisala, perustason ensihoitajan tutkinnon pakolliset osat ovat

  • Terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen
  • Toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen
  • Ensihoidossa toimiminen
  • Akuuttihoitotyössä toimiminen
  • Valinnainen 15 osaamispisteen tutkinnon osa

Työpaikalla järjestettävä koulutus

  • Akuuttihoitotyössä toimiminen: sairaaloiden ja terveyskeskusten päivystyspoliklinikat ja vastaanotot, akuuttihoidon osastot
  • Ensihoidossa toimiminen: sairaankuljetus (yksityinen, aluepelastuslaitokset, laitosten siirtokuljetukset)

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Koulutus sisältää lähi-, etä- ja verkko-opintoja sekä työpaikalla oppimista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutukseen hakeutuville lähetetään kutsut soveltuvuuskokeeseen ja valintahaastatteluun sähköpostilla. Soveltuvuuskoe sisältää opiskeluedellytyksiä mittaavia tehtäviä, persoonallisuustestin, ryhmätyökeskustelun sekä psykologin haastattelun.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, perustason ensihoitaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

4500 opiskelijaa | 20 koulutusalaa | 50 tutkintoa | työelämätyytyväisyys 4,5 (asteikko 1-5) Ammatillinen koulutus on avain työelämään ja ovi tulevaisuuteen! Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillisen osaamisen polkuja aikuisille ja nuorille sekä osaamisen kehittämisvälineitä...


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Arvioinnit

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele Diakissa!

Hae syksyn yhteishaussa sosiaali-, terveys- tai kirkon alalle.