Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan perustutkinto | puuseppä

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Taideteollisuusalan perustutkinto | puuseppä

Puuseppä

Haluatko toimia luovalla alalla? Opiskele puusepän koulutus

Puusepän koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut käsillä tekemisestä. Koulutuksessa opit työstämään ainutlaatuista ja ekologista puumateriaalia.

Salossa pääset opiskelemaan uudessa ja hyvillä koneilla varustetussa verstaassa. Sinä pääset tekemään paljon, sillä opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä. Perusharjoitusten jälkeen pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan jo omia suunnitelmiasi. Opiskeluaika riippuu aikaisemmasta osaamisestasi ja koulutuksestasi. Aikuisena opiskeluaikasi voi olla 1 – 2 vuotta. Suoraan peruskoulusta tulleena opiskeluaikasi on noin 2,5 – 3 vuotta.

Jos olet jo puualan ammattilainen, voit tulla meille kehittämään omaa osaamistasi. Voit opiskella esimerkiksi cnc-työstöä tai kehittää oman yrityksen tuotemallistoa.

Puusepän koulutuksessa opit monipuolisia kädentaitoja

Artesaani puuseppänä osaat suunnitella ja valmistaa kokopuusta tehtyjä huonekaluja ja sisustustuotteita. Voit suunnata opintojasi myös rakennuspuusepän työtehtäviin. Teet opintojen alussa yhdessä opettajan kanssa oman suunnitelmasi. Koulutukseen on sinulle suunniteltu valmiiksi erilaisia opiskelupolkuja. Voit olla tekijä-, suunnittelija- ja yrittäjäpainotteisella opiskelupolulla tai tehdä vähän kaikkia. Suunnitelman avulla voit keskittyä sinua kiinnostaviin puualan opintoihin. Voit esimerkiksi panostaa cnc-tekniikan avulla tehtäviin tuotteisiin tai harjoitella käsin sorvaamista mestariksi asti.

Koulutukseen kuuluvissa työharjoitteluissa pääset tutustumaan alan työpaikkoihin ja niiden työtehtäviin. Voit suunnata työssäoppimista omien opiskelusuunnitelmiesi mukaan esimerkiksi entisöintialan työpaikkoihin tai vaikka teatterien lavastamoihin. Sinulla on hyvä mahdollisuus työllistyä juuri omaan harjoittelupaikkaasi.

Puualan koulutuksen voit suorittaa myös kokonaan tai osittain oppisopimuksella, jos työnantaja maksaa sinulle palkkaa. Työelämäjakson voit suorittaa myös ulkomailla. Oppilaitos avustaa sinua käytännön järjestelyissä.

Koulutuksessa opit myös tekemään omasta osaamisestasi näkyvää. Sosiaalisen median avulla tallennat oman kehittymisesi puuseppänä ja voit käyttää sitä apuna työpaikan saamisessa.

Puualan koulutuksen keskeiset sisällöt:

 • puun työstömenetelmät käsin ja koneilla
 • puumateriaalin ominaisuudet
 • puualan liitokset ja rakenteet
 • tuotesuunnittelun perusteet
 • cad- ja 3D-piirtäminen
 • cnc-perusteet
 • työturvallisuus ja kestävä kehitys

Puualan ammattilaisena työskentelet monipuolisissa tehtävissä

Puuseppänä sinulla on hyvät työllistymismahdollisuudet. Lähialueella on paljon puusepänalan työpaikkoja. Työpaikkasi voi olla alan tehtaassa tai verstaassa. Voit työskennellä myös myyntitehtävissä tai teatterin lavastamossa. Myös rakennusala työllistää puuseppiä esimerkiksi kalusteasennustehtäviin ja mittatilausikkunoiden ja -ovien valmistuksessa.

Yrittäjyys on sinulle yksi hyvä vaihtoehto. Puusepän koulutus antaa sinulle perustiedot yrittäjänä toimimisesta.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | puuseppä, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (puuseppä)

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | puuseppä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu