Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustussuunnittelija

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustussuunnittelija

Kiinnostaako monipuolinen sisustussuunnittelijan koulutus?

Oletko innostunut sisustamisesta? Haaveiletko alan vaihdosta ja työstä sisustamisen parissa? Onko haussasi laadukas sisustussuunnittelijan koulutus?

Sinulla on tyylitajua ja silmää kauniille ympäristölle. Haluat oppia ideoimaan ja päästä luomaan erilaisia sisustuksia. Tahdot käyttöösi suunnittelijan työkalut ja taidot. Sinä teet ympäristöstä toimivan ja viihtyisän.

Opintoihin osallistuminen ei edellytä alan aiempaa kokemusta tai osaamista. Voit myös tarvita osaamisesi laajentamista nykyiseen työhösi sisustusalalla. Tavoitteesi on kehittää omaa erikoisosaamistasi. Opintojen monipuolinen sisältö antaa sinulle hyvät valmiudet sisustusalan töihin.

Sisustusalan koulutuksessa opit suunnittelemaan toimivia tiloja

Sisustussuunnittelun opinnoissa edetään tekemällä ja kokemalla. Syventyessäsi kulloiseenkin aiheeseen työstät joko omaa, asiakas- tai harjoitusprojektia. Teemme yritysvierailuja ja kuulemme ammattilaisilta alan uusimmista sisustusmateriaaleista, väreistä ja tulevaisuuden visioista.

Koulutuksessa opit lukemaan piirustuksia, käyttämään mittakaavoja ja tuottamaan ammattialan piirustuksia. Perehdyt sisustustyylien historiaan, ideoiden kehittämiseen ja luonnosteluun. Opit rakennusalan standardit ja toimivien tilojen mitat. Pääset tutkimaan estetiikan aineksia ja materiaalien kestävyyttä. Luot kauniita, aikaa kestäviä tiloja, joissa ihmisten on hyvä ja turvallista olla.

Opit käyttämään sisustusalan tietokoneohjelmia, ilman aiempaa tietotekniikan osaamista. Laadit vaihtoehtoisia kalusteratkaisuita ja sommitelmia. Suunnittelet myös mittatarkan kalusteen. Pääset kiinni siitä, miten lumoavat havainnekuvat syntyvät. Kehität omia taitojasi ideoiden myymisessä sekä esitysten tekemisessä.

Sisustussuunnittelua opiskelevan opiskelupäivät Salossa

Sisustusalan koulutus koostuu lähiopetuspäivistä ja itsenäisen työn päivistä. Lähiopetuspäiviä viikossa on kolme. Kahtena päivänä voit työstää projekteja joko koulussa tai kotona. Kotona työskentelyyn tarvitset riittävän tehokkaan tietokoneen. Opintojen edetessä lähiopetusta on vähemmän.  Pääset mukaan valoisaan, oppimisen iloa jakavaan opiskelijaryhmään.

Opintoihin sisältyy työelämäjaksoja sisustusalan yrityksissä. Pääset luomaan suhteita kiehtoviin työmahdollisuuksiin ja verkostoitumaan alalle. Sinulla on mahdollisuus löytää harjoittelupaikka myös ulkomailta.

Sisustusalan koulutuksen keskeiset sisällöt:

 • yksityiset tilat: koti, keittiö, kylpyhuone, sauna, kodinhoito jne.
 • julkiset tilat: toimisto, kahvila/ravintola
 • värien ja materiaalien maailmat
 • sisustuksen ja arkkitehtuurin historia
 • valaistuksen perusteet ja mahdollisuudet
 • tekninen piirtäminen, 3D-ohjelmat (SketchUp, ArchiCad)
 • valokuvaus ja kuvien käsittely (Adobe-ohjelmat)
 • some-sisällöt, portfolio

Sisustussuunnittelun ammattilainen osaa ja työllistyy nopeasti

Työkenttää sisustajille löytyy arkkitehti- ja sisustussuunnittelutoimistoista, rakennuttajilta, sisustusalan liikeyrityksistä ja lehdistä. Voit myös työllistää itsesi ja ryhtyä itsenäiseksi yrittäjäksi. Useat opiskelijat työllistyvät jo harjoittelujakson aikana.

Opiskelijoitamme on sijoittunut asuntorakentamisen suunnittelu- ja myyntitehtäviin, laivateollisuuteen sekä talotehtaille. Keittiösuunnittelu, huonekalumyynti, asuntostailaus sekä rautakaupoissa materiaalitietämys ja suunnitteluosaaminen ovat alaamme. Koteihin halutaan luoda viihtyisyyttä yhä enemmän. Toimistoissa on mahdollisuus päästä mukaan suuriinkin rakennusprojekteihin.

Sisustusalan perustutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Alan ammattikorkeakouluja löydät Lahdesta, Helsingistä, Kouvolasta ja Pietarsaaresta. Yliopistotasolla sisustusarkkitehdiksi valmistutaan Espoon Aalto-yliopistosta. Lapin yliopisto Rovaniemellä puolestaan painottaa sisustuksessa tekstiilimuotoilua.

Sisustussuunnittelijan koulutus avaa laajan väylän tulevaisuuteesi.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustussuunnittelija, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (sisustussuunnittelu)

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustussuunnittelija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu