Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-50 yhteensä 68 tulosta
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-50 yhteensä 68 tulosta
12

Kuopio – merkittävä yliopistokaupunki

Kuopiosta löytyy  useita erityistuntomerkkejä, joista kaupunki on tunnettu sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Kolme ehkä tunnetuinta kuopiolaista asiaa ovat Puijo, tori ja kalakukot. Kaunis luonto ja viihtyisä elinympäristö tekevät Kuopiosta houkuttelevan kaupungin Pohjois-Savon maakunnassa.

Kuopion koulutustarjonta

Kuopiossa on viisi päivälukiota ja yksi aikuislukio. Yleislukio-opetuksen ohella lukioissa on tarjolla myös erikoislukio-opetusta. Kaupungin omien oppilaitosten ohella Kuopiossa sijaitsee yksi Suomen suurimmista yliopistoista, Itä-Suomen yliopisto, joka toimii sekä Kuopiossa että Joensuussa. Myös Savonia-ammattikorkeakoulu sijaitsee Kuopiossa.

Kaupungissa toimivat myös Kuopion talouskoulu, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Pohjois-Savon opisto sekä Ylä-Savon ammattiopisto.

» Katso lisää Kuopion koulutustarjonnasta täältä

Vapaa-aika Kuopiossa

”Kuopio on kompakti opiskelijakaupunki. Suurkaupungin sykettä ei ehkä ole, mutta sen sijaan virkeät ainejärjestöt pitävät huolta virikkeiden ja aktiviteettien riittävyydestä. Suu mutrussa opiskelemaan muuttanut pääkaupunkiseutulainen löytää lähes poikkeuksetta pienemmän kaupungin edut, ja huomaa viihtyvänsä niin hyvin, että opiskeluvuodet kuluvatkin aivan liian nopeasti.” Katariina / kauppatieteiden opiskelija

Kuopiossa arvostetaan perinteitä, ja kaupungissa järjestetään vuosittain paljon erilaisia kulttuuritapahtumia. Jos vapaa-aikaa haluaa viettää liikkuen, Kuopiosta löytyy myös kaupungin liikuntahalleja. Yksityiset liikuntapaikat, lähistön kylpylät ja Puijon luontoalue tuovat myös hyvän lisän kaupungin harrastus- ja liikuntatarjontaan.

Asuminen Kuopiossa

Kuopiossa asuintalojen rakentaminen on vilkasta. Saaristokaupunki on Kuopion uusin asuinalue, joka on rakennettu Saaria myötäillen. Vajaa viisi kilometriä pitkä Saaristokatu liittää Saaristokaupungin keskustaan.

Opiskelijoiden vuokra-asuntotarjonta on melko hyvä. Kuopas Oy ja Opiskelijoiden vuokranvälitys vuokraavat opiskelija-asuntoja. Tekniikan opiskelijat voivat vuokrata asuntoja Tekman Tuki ry:ltä. Asuntoa etsivän kannattaa poiketa Koti Kuopiossa -sivuilla, joilta löytyy paljon kuopiolaisia asuntoja.

Liikkuminen ja liikenne Kuopiossa

Valtatie 5 on Kuopion alueen pääkulkuväylä, jota kautta pääsee niin Helsinkiin kuin Lappiinkin. Kuopiossa on lentokenttä, ja kaupungin rautatieyhteydet ovat hyvät, sillä junalla pääsee niin itään, etelään, länteen ja pohjoiseenkin päin. Kuopion oma joukkoliikenneverkko toimii hyvin; jokaiseen kaupunginosaan pääsee helposti, mikä on osaltaan vaikuttanut siihen, että kaupungissa on alhainen autoistumisaste.

”Kaupungin lyhyet välimatkat luonnistuvat päätoimisesti hyvin pyörällä, ja hyvä niin, sillä kaupungin julkinen liikenne on suhteellisen hintava.” Katariina / kauppatieteiden opiskelija

Opiskelijaelämä Kuopiossa

”Usein kuulee, että yhteishenki on ulkopaikkakuntalaisten mielestä yksi parhaista asioista Kuopion opiskelijapiireissä. Meillä ei tunneta pieniä klikkejä tai suljettuja porukoita, joihin muut eivät ole tervetulleita, vaan avoimuus ja rento meininki ovat ehdottomasti parhaita puolia täällä.” Katariina / kauppatieteiden opiskelija

”Kokonaisuudessaan Kuopio tarjoaa mukavat puitteet opiskelijaelämän viettoon. Tylsää ei tule, ihmiset ovat leppoisia ja uusia ystävyyssuhteita syntyy varmasti. Voi myös olla, että savolainen murre tarttuu sinuun, ja opiskeluvuosiesi väännät sitä samaan tahtiin kuin mummot torilla. Kuopiossa nähdään!” Katariina / kauppatieteiden opiskelija


Lähteet

Katariina / kauppatieteiden opiskelija

www.kuopio.fi
www.opiskelijankuopio.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia