Opiskelu Kuopiossa

Opiskelemaan Kuopioon?

Kuopio on paitsi lupsakoiden savolaisten koti, myös monipuolisia opiskelumahdollisuuksia tarjoava yliopistokaupunki. Opiskelijaelämä näkyy ja kuuluu Kuopion kaduilla!
Näyttää 1-20 koulutusta 117 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 117 tuloksesta
1
2
3
4
...
6

Kuopio – merkittävä yliopistokaupunki

Kuopio on Suomen yhdeksänneksi suurin kaupunki, jossa asuu miltei 119 000 asukasta. Kolme ehkä tunnetuinta kuopiolaista asiaa ovat Puijo, tori ja kalakukot. Kaunis luonto ja viihtyisä elinympäristö tekevät Kuopiosta houkuttelevan kaupungin Pohjois-Savon maakunnassa.

Kuopion koulutustarjonta

Kuopiossa on kuusi päivälukiota ja yksi aikuislukio. Yleislukio-opetuksen ohella lukioissa on tarjolla myös erikoislukio-opetusta.

Ammatillista koulutusta tarjoavat Kuopiossa Savon ammattiopisto, Palvelualan Opisto Kuopio, Pohjois-Savon opisto sekä Ylä-Savon ammattiopisto

Kuopiossa toimii Itä-Suomen yliopisto, joka on yksi Suomen suurimmista yliopistoista. Lisäksi Kuopiossa toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion yksikkö sekä Savonia-ammattikorkeakoulu.

Näiden lisäksi Kuopiossa koulutusta tarjoaa myös Snellman-kesäyliopisto.

Vapaa-aika Kuopiossa

Kuopiossa arvostetaan perinteitä, ja kaupungissa järjestetään vuosittain paljon erilaisia kulttuuritapahtumia. Jos vapaa-aikaa haluaa viettää liikkuen, Kuopiosta löytyy myös kaupungin liikuntahalleja. Yksityiset liikuntapaikat, lähistön kylpylät ja Puijon luontoalue tuovat myös hyvän lisän kaupungin harrastus- ja liikuntatarjontaan.

”Kuopio on kompakti opiskelijakaupunki. Suurkaupungin sykettä ei ehkä ole, mutta sen sijaan virkeät ainejärjestöt pitävät huolta virikkeiden ja aktiviteettien riittävyydestä. Suu mutrussa opiskelemaan muuttanut pääkaupunkiseutulainen löytää lähes poikkeuksetta pienemmän kaupungin edut ja huomaa viihtyvänsä niin hyvin, että opiskeluvuodet kuluvatkin liian nopeasti.”

– Katariina, kauppatieteiden opiskelija

Asuminen Kuopiossa

Kuopiossa asuintalojen rakentaminen on vilkasta. Saaristokaupunki on Kuopion uusin asuinalue, joka on rakennettu saaria myötäillen. Vajaa viisi kilometriä pitkä Saaristokatu liittää Saaristokaupungin keskustaan.

Opiskelijoiden vuokra-asuntotarjonta on melko hyvä. Kuopas (Kuopion Opiskelija-asunnot Oy) ja Opiskelijoiden vuokranvälitys vuokraavat opiskelija-asuntoja. Tekniikan opiskelijat voivat vuokrata asuntoja Tekman Tuki ry:ltä.

Liikkuminen ja liikenne Kuopiossa

Valtatie 5 on Kuopion alueen pääkulkuväylä, jota kautta pääsee niin Helsinkiin kuin Lappiinkin. Kuopiossa on lentokenttä, ja kaupungin rautatieyhteydet ovat hyvät, sillä junalla pääsee niin itään, etelään, länteen ja pohjoiseenkin päin.

Kuopion oma joukkoliikenneverkko toimii hyvin; jokaiseen kaupunginosaan pääsee helposti, mikä on osaltaan vaikuttanut siihen, että kaupungissa on alhainen autoistumisaste.

”Kaupungin lyhyet välimatkat luonnistuvat päätoimisesti hyvin pyörällä, ja hyvä niin, sillä kaupungin julkinen liikenne on suhteellisen hintava.”

– Katariina, kauppatieteiden opiskelija

Opiskelijaelämä Kuopiossa

”Usein kuulee, että yhteishenki on ulkopaikkakuntalaisten mielestä yksi parhaista asioista Kuopion opiskelijapiireissä. Meillä ei tunneta pieniä klikkejä tai suljettuja porukoita, joihin muut eivät ole tervetulleita, vaan avoimuus ja rento meininki ovat ehdottomasti parhaita puolia täällä.” 

”Kokonaisuudessaan Kuopio tarjoaa mukavat puitteet opiskelijaelämän viettoon. Tylsää ei tule, ihmiset ovat leppoisia ja uusia ystävyyssuhteita syntyy varmasti. Voi myös olla, että savolainen murre tarttuu sinuun, ja opiskeluvuosiesi väännät sitä samaan tahtiin kuin mummot torilla. Kuopiossa nähdään!”

– Katariina, kauppatieteiden opiskelija


Lähteet: kuopio.fi; opiskelijankuopio.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!