Sivuston käyttötapa: Mobiili

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
suomi
   
Porvoo
Ammatilliset perustutkinnot
Careeria - Huomisen tekijöille - Katso koulutukset

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto


Koulutuksen hyödyt

Haluatko töitä kiinteistöalalta?

Haluatko toimia itsenäisesti erilaisissa kiinteistöalan työtehtävissä? Haluatko vaihtelevia työpäiviä ja monipuolisia kiinteistön teknisiä sekä sisä- että ulkoalueiden työtehtäviä?

Kiinteistönhoitajana työtehtäviisi kuuluu kiinteistön tekniikan tarkkailua, pieniä huolto- ja korjaustöitä ja piha-alueiden hoitoa. Voit työskennellä kiinteistöhuollon yrityksissä, teollisuus- ja toimistokiinteistöissä sekä asuinkiinteistöissä.

Kiinteistöpalvelualan perustutkinnon suorittaneena osaat toimia kiinteistöpalvelualan työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Kiinteistönhoitajana tarkkailet, huollat ja hoidat kiinteistöjä sekä piha-alueita. Opinnoissasi perehdyt rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmiin. Kiinteistönhoitajana olet itsenäinen ja vastuullinen sekä sinulla on hyvät digi- ja asiakaspalvelutaidot.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on koko tutkintoon johtava koulutus. Opetus ja tutkintokieli on suomi.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon suoritettavat osat ovat:

 • Asiakaslähtöisten puhtaus ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen 15 osaamispistettä (osp)
 • Kiinteistön yleishoito ja valvonta 30 osp
 • Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen 30 osp
 • Ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito 20 osp
 • Kiinteistön toimintakunnon arviointi 20 osp
 • LVI-järjestelmien toimintakunnon ylläpito 20 osp
 • Työelämän digitaidot 15 osp (paikallinen tutkinnon osa)

sekä Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Matemaatis- luonnontieteellinenosaaminen
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Opetuksen sisältö:Työturvallisuus, asiakaspalvelu, lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien ylläpito ja kiinteistön tekniset järjestelmät, digiosaaminen, ympäristönhoito, ulkoalueiden hoito, työelämätieto ja yhteiset tutkinnonosat.

Koulutukseen sisältyy seuraavat kortit:Hätäensiapu, Tulityökortti, Työturvallisuuskortti, Työhyvinvointikortti ja Kasvinsuojelututkinto.

Tarvittaessa opiskelija ohjataan suorittamaan osatutkinto ja suoritettavat tutkinnon osat sovitaan opiskelijakohtaisesti.


Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan ajalla 13.9.2021 - 16.2.2023. Koulutus on päätoimista sisältäen lähiopetusta ja työssäoppimista. Opiskelupäivät ovat pääsääntöisesti 9.00 - 15.00 päivittäin. Koulutukseen kuuluu teoriaopintoja, käytännön työharjoituksia ja työpaikoilla tapahtuvia työtehtäviä sisä- ja ulkoalueilla.

Loma-ajat koulutuksessa ovat:

 • 20.-26.12.2021
 • 04.-31.7.2022
 • 23.-29.12.2022

Koulutus tapahtuu Careerian toimipisteessä Porvoossa osoitteessa Ammattitie 1 sekä yhteistyökumppaneiden kiinteistöissä lähialueilla.

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma(HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Hakuaika päättyy 5.9.2021.

Hae koulutukseen Uudenmaan Te-toimiston kautta tai täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 699525)

Koulutukseen valitaan 20 henkilöä ja opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä Te–toimiston kanssa. Haastatteluun valituille järjestetään suomen kielen testi, jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi.

Valintahaastattelut pidetään 1. - 2.9.2021.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen


Kenelle?

Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa.Koulutukseen valittavilla tulee olla riittävä riittävä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito ja hyvä fyysinen terveys.

Tutkinto / todistus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: